Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrăjitoarea Brăţara ameninţă statul cu CEDO(Video)

ro

29 Jan, 2011 14:42 747 Marime text
O vrăjitoare din România a ajuns vedetă internaţională. Şi nu pentru că ar fi zburat pe vreun măturoi, ci pentru că a devenit eroina unui reportaj difuzat de BBC.Brăţara Buzea şi-a arătat la postul britanic de televiziune nemulţumirea faţă de intenţia guvernanţilor de a impozita vrăjitoria.

Misterul trebuie să rămână de nepătruns, par a spune vrăjitoarele. "Atât asupra ritualurilor, cât şi asupra remuneraţiilor. Aşa cum s-a pomenit de când ghicitoarele şi vrăjitoarele au început să bântuie pe cerurile evului mediu". Această declaraţie a transformat-o pe Brăţara dintr-o tămăduitoare în vedetă internaţională. Găsim proaspăta vedetă în timp ce făcea eforturi de a reînchega o familie. Aşa au descoperit-o şi jurnaliştii de la BBC.

"Încă m-au găsit în ritual, când erau păpuşile legate pe mătură, cum puneam frigarea întro inimă de bou", a declarat Brăţara.

Brăţara a folosit prilejul şi a transformat reportajul BBC dintr-unul de culoare într-un reproş îndreptat împotriva guvernanţilor români, care vor să-i legalizeze ocupaţia.

"Pentru care motiv vor să ne pună nouă taxe? Să nu creadă ei că cu ceea ce câştigă de la vrăjitoare or să scape ei din ceea ce au furat. Ei! N-am dus noi, vrăjitoarele, ţara la faliment!", a mai povestit aceasta.

Brăţara se laudă că este suficient de cunoscută pentru a nu avea nevoie de asemenea reportaje. De aceea a şi folosit posibilitatea oferită de BBC pentru a transmite întregii lumi nemulţumirile breslei. Vrăjitoarea îşi propune să angajeze un avocat care să le apere, pe ea şi pe colegele ei faţă de ceea ce ele consideră o hărţuială a Guvernului.

"Şi o să ajungem până la Strassbourg, să ne cerem drepturile. Şi la Drepturile Omului", a încheiat Brăţara Buzea.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii