Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu si-a anuntat candidatura la presedintie

ro

03 Oct, 2009 19:30 982 Marime text

traian_basescu.jpgPreşedintele Traian Băsescu a anunţau în urmă cu câteva minute, la Sânnicolau Mare, că va candida la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu se află astăzi la Timişoara unde s-a întâlnit cu primarii din judeţ, cu directorii de instituţii descentralizate şi cu directorii de şcoli, în timpul căreia a făcut lobby noii legi a educaţiei. Băsescu a avut o întâlnire, la Palatul Administrativ cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

"Aici, la Sânnicolau, va doresc o dupa-amiază placută şi voi reveni la Sânnicolau Mare pentru ca de acum Sânnnicolau Mare pentru mine a devenit un loc impotant, locul în care preşedintele în funcţieanunţă ca va mai candida pentru un mandat", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, că actualul Guvern poate funcţiona şi cu un număr înjumătăţit de miniştri pentru că nu miniştrii sunt cei care "duc toată munca", ci aparatul din minister. "Guvernul poate funcţiona şi cu un număr înjumătăţit de miniştri pentru că nu miniştrii sunt cei care duc toată munca, ci aparatul din minister.

Şeful statului a adăugat că aparatul biroctratic este problema în sistemele bugetare, şi nu corupţia."Nu corupţia mănâncă cea mai mare parte din banii dintr-un sistem, ci aparatul biroctratic al sistemului. Sunt zone în care trebuie să spunem stop proastei înţelegeri a autonomiei locale. În acest moment multe administraţii locale cheltuiesc iraţional, de multe ori, şi apoi spun să dea Guvernul bani, " a spus Băsescu.

Şeful statului s-a referit şi la sistemul sanitar despre care a spus că în anul 2000 avea alocat un miliard de euro de la bugetul de stat, iar în 2008 acelaşi sistem primea cinci miliarde de euro de la buget, însă calitatea serviciilor medicale nu s-a înbunătăţit de cinci ori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii