Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu despre întâlnirea şi colegii de la Academia Mircea cel Bătrân “A fost o întâlnire emoţionantă” (galerie foto + video)

ro

27 Aug, 2011 15:46 2151 Marime text

1.jpgDupă strigarea catalogului, președintele Traian Băsescu, care a absolvit în anul 1976 Facultatea de Marină Civilă, specializarea Navigaţie şi Transport Maritim a Academiei Mircea cel Bătrân a declarat că a fost o întâlnire emoționantă. " A fost o întâlnire foarte frumoasă, extrem de emoţionantă. În primul rând poţi vedea la o astfel de întâlnire câteva zeci de oameni realizaţi care au făcut ceva în viaţă. Pe urmă, plăcerea de a fi împreună este un lucru pe care eu l-am generat în fiecare an, dar parcă la 35 de ani este ceva în plus. Sunt multe amintiri frumoase, dar probabil că marşul cu bricul din anul II este emblematic din amintirile din studenţie. Atunci am fost în Mediterană, Alexandria, Beirut şi când trebuia să întrăm în Cipru la Limassol a început conflictul turco-cipriot şi s-a renunţat la intrarea la Limassol, dar am stat în mare timpul care era alocat escalei la Limassol şi era un comandant al divizionului vele, se numea Moisiuc. Cred că a făcut cea mai dură şcoală de marinărie cu noi, începând de la ora 11 seara şi până la 4, 5 dimineaţa, aproape din două în două ore ne urca sus în arboradă la 44 de metri şi coboram pe partea cealaltă. A fost un coleg, Iordache, pe care nu îl mai văzusem de 35 de ani, care a venit din Statele Unite acum. Au fost zece profesori din dascălii noştri, dar ne-am adus aminte cu regret şi de cei care între timp nu mai sunt, comandantul Beziris, profesorul Oargă, profesorul Szabo şi mulţi alţii, ca şi de cei 28 de colegi care nu mai sunt. Aici este o şcoală care construieşte bărbaţi chiar şi dintre studenţii care sunt femei. Construieşte oameni care sunt educaţi în mentalitatea învingătorului. El ştie că trebuie să ajungă la portul de destinaţie indiferent de ce i se întâmplă pe mare, cât de mare este furtuna, ciclonul, incendiul la bord sau avariile la compartimentul maşini. Deci, e un anume timp de educaţie, care de multe ori pare ciudat celor care nu au făcut meseria asta. În acelaşi timp, ceea ce-ţi inspiră academia consolidezi în anii în care te afli pe mare şi devii de neschimbat când ajungi politician", a declarat Traian Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Matroz in cri(tz)a 28 Aug, 2011 09:16 Bishnitzarului de la TroCoceni si tutulor lingailor,le doresc : "Vant bun din Prova" !!!(marinarii stiu de ce)