Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa europeana pentru banci

ro

12 Jun, 2010 19:40 784 Marime text

Liderii din ţările membre ale UE vor milita săptămâna viitoare pentru introducerea unei taxe pur europene pentru bănci.Măsura este sprijinită cu scopul de a fi siguri că acestea vor contribui la plata facturii pentru criză, în cazul ideal ţările europene dorind introducerea unei astfel de taxe la nivel internaţional, potrivit AFP, care deţine o copie a unui proiect de document în acest sens.

Liderii din UE se pregătesc să ceară miniştrilor lor de finanţe şi Comisiei Europene să întocmească un raport legat de forma pe care ar putea-o lua o astfel de taxă în octombie 2010, indică documentul.Ţările membre vor pleda în acest sens la următorul summit G20 de la sfârşitul lui iunie, la Toronto.

Recenta reuniune G20 la nivel de miniştri de finanţe din Coreea de Sud a dovedit că nu există un consens la nivel internaţional. În astfel de condiţii, Europa este gata să o ia înainte singură.

Proiectul de text final al summitului şefilor de stat şi de guvern din UE, prevăzut pentru 17 iunie la Bruxelles, subliniază acordul dat de Consiliul European introducerii unei taxe pentru bănci.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii