Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tariceanu PNL pare in acest moment ghidat de interese personale

ro

27 Dec, 2009 23:14 765 Marime text

Fostul premier susţine că liberalii sunt în pericol în faţa unei înţelegeri între PDL şi PSD pe tema introducerii uninominalului majoritar. În plus, Călin Popescu Tăriceanu crede că locul PNL acum este la guvernare.

"Cel mai mare pericol pentru Partidul Naţional Liberal este o înţelegere tactică între PDL şi PSD. Această înţelegere va avea ca scop marginalizarea PNL şi pregătirea terenului pentru bipartidism prin introducerea votului uninominal neproporţional (majoritar), în unul sau două tururi. Nimic nu le-ar conveni mai bine foştilor colegi din FSN decât un sistem politic simplificat, în care să îşi împartă puterea. PSD şi PDL sunt adversari, dar asta nu îi va împiedica să colaboreze pentru a marginaliza PNL. Cum? Simplu: împărţindu-şi puterea la nivel local şi introducând sistemul de vot uninominal majoritar, neproporţional", susţine fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu.
Pentru a reveni la putere, liberalii, trebuie în opinia lui Tăriceanu să facă "o politică realistă şi pragmatică bazată pe o strategie coerentă şi compatibilă cu interesul PNL pe termen lung"informeaza realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii