Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

T-Rex a disparut din cauza unui parazit

ro

30 Sep, 2009 23:59 1002 Marime text

Paleontologii americani şi australieni au descoperit că dinozaurii T-Rex au dispărut, probabil, din cauza unui parazit ce afectează şi păsările din prezent, informează AFP, citând un studiu publicat în revista PLoS (Public Library of Science).

Această teorie a apărut în urma analizei rămăşiţelor lui Sue, cel mai mare şi cel mai bine conservat exemplar de T-Rex, care se află la Chicago, în cadrul Field Museum.

Exemplarul are câteva găuri în maxilar, despre care s-a crezut, până acum, că ar fi fost provocate în urma unei lupte cu un alt dinozaur. Cercetătorii au descoperit însă că acestea sunt de fapt urmările unei grave infecţii, cauzată de Trichomonas Gallinae, un protozor care provoacă leziuni severe la partea inferioară la maxilarul păsărilor de pradă din prezent, printre care se numără şi şoimul.

Până acum, T-Rex sunt singurii dinozauri care par a fi suferit de această infecţie. Pakleontologii încearcă să explice acum de ce s-a întâmplat asta şi modul în care aceşti paraziţi au afectat populaţia de T-Rex.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii