Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatie singulara PNL Constanta a votat statutul cu 14 „pentru" si 13 „impotriva"

ro

06 Mar, 2010 14:26 1087 Marime text

Liberalii au aprobat ieri, în cadrul Congresului Extraordinar, proiectul de statut propus de preşedintele Crin Antonescu.

1083 de delegaţi au votat pentru proiectul lui Antonescu, 258 împotrivă şi 13 s-au abţinut. Propunerea de păstrare a vechiului statut, susţinută de Ludovic Orban, a obţinut majoritatea voturilor în judeţele Botoşani, Mureş şi Teleorman, dar şi în sectoarele 2, 3 şi 5 din Bucureşti. De precizat că votul a fost deschis, prin ridicare de mână, fapt care l-a avantajat pe Crin Antonescu, întrucât unii liberali care ar fi votat pentru vechiu statut s-au temut de sancţiuni.

Dacă voturile exprimate de unele filiale din ţară în legătură cu statutul, au arătat clar preferinţa fie pentru statutul susţinut de Antonescu, fie pentru cel clamat de Orban, în organizaţia PNL Constanţa, votul a fost destul de strâns, în sensul că varianta de statut susţinută de actualul lider PNL a primit 14 voturi „pentru" şi 13 „împotrivă". A fost o situaţie singulară, care a demonstrat că delegaţii PNL Constanţa nu s-au temut să voteze cum au crezut de cuviinţă.

De altfel, primari PNL din Constanţa, care fac parte din delegaţia de la malul mării au afirmat în cursul acestei săptămâni că nu sunt convinşi dacă îl vor în continuare pe Antonescu. Liberalii constănţeni au afirmat atunci că aşteaptă să vadă şi discursurile celor doi din ziua Congresului pentru a lua o decizie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii