Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii au constituit comitet de criza

ro

07 May, 2010 17:57 1064 Marime text

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au constituit, azi, un comitet de criză, în urma măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu şi şi-au retras reprezentanţii sindicali din toate organismele tripartite, ca o primă formă de protest, urmând să stabilească luni mitingurile şi greva.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, la finalul discuţiilor liderilor celor cinci confederaţii sindicale, că printre măsurile comitetului de criză se numără solicitarea de urgenţă a unei întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu ca mediator al conflictelor sociale între Guvern şi sindicate, "constatând că există disfuncţionalităţi majore între Guvern şi sindicate".

"Măsurile propuse sunt măsuri foarte grave, care vor afecta mii de cetăţeni şi trebuie rediscutate şi reanalizate pentru a găsi alte soluţii mai bune", a spus Hossu.

De asemenea, sindicaliştii au hotărât retragerea reprezentanţilor lor din toate organismele tripartite ca o măsură de avertizare asupra modului în care se înţelege în România dialogul social.

La rândul său, preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a spus că aşteaptă soluţii din partea Guvernului, iar dacă sunt aceleaşi soluţii ca cele prezentate de preşedintele Traian Băsescu, sindicaliştii vor veni cu soluţii proprii. Marius Petcu nu a dat însă detalii privind aceste soluţii proprii.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii