Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisa catre candidatul PSD la Presedintia Romaniei, Mircea Geoana

ro

24 Nov, 2009 18:03 955 Marime text

scrisoare_psd.jpgAm criticat şi am dezavuat dintotdeauna practicile colegilor dumneavoastră de partid de la Constanţa, domnule candidat Mircea Geoană, şi o vom face în continuare, deoarece aceia care de zece ani se precipită la malul mării sub simbolul celor trei trandafiri nu au nimic în comun cu social-democraţia. Nu au nimic în comun cu demnitatea, nu cunosc noţiunea de respect şi sunt departe de a fi consideraţi lideri. Sunt mai aproape de statutul de stăpâni pe o moşie însuşită cu japca şi consideră că se cuvine să scoată biciul ori de câte ori cineva nu le împărtăşeşte punctul de vedere.

Nimicnicia acestor oameni nu a fost, însă, niciodată un secret, dar ea a fost mascată cu mare artă, dintotdeauna, cu un kilogram de zahăr şi o sticlă de ulei. Trist, dar adevărat pentru o altfel de ţară pe care o promiteţi alegătorilor!

Resentimentele faţă de politicile pesediste ne-au fost reconfirmate aseară, domnule candidat, când, pentru a treia oară, din ordinul colegilor dumneavoastră de partid de la Constanţa, reprezentantul ziarului „Cuget Liber" nu a avut acces la o conferinţă de presă. Se afişau în faţa microfoanelor şi a camerelor de luat vederi preşedintele organizaţiei judeţene Radu Mazăre şi vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu.

Cum poate fi interpretată, domnule Geoană, această atitudine a pesediştilor constănţeni, care refuză să accepte că într-un stat de drept există putere şi opoziţie, există minoritate şi majoritate, iar dincolo de disputele doctrinare ar trebui să guverneze totuşi respectul reciproc? Nu ar putea fi oare interpretată ca un atentat la libertatea de exprimare? Nu este cumva lipsă de respect faţă de alegători, unii dintre ei cititori ai cotidianului „Cuget Liber"? Să fie oare o încercare de intimidare sau doar o strategie de manipulare a maselor prin diseminarea informaţiei numai prin presa aservită PSD? Sau poate este, pur şi simplu, frustrarea „omului" incapabil să îşi stăpânească pornirile deloc umane şi a cărui unică deviză în viaţă ar fi „cine nu este cu noi este împotriva noastră"?!

Apelul la demnitate poate a devenit desuet, astăzi, domnule candidat, dar insistăm să invocăm această valoare specifică, din păcate, prin definiţie, numai „omului"!

Acesta este modelul de moralitate promovat de PSD, domnule Geoană? Acestea sunt valorile pe care mizaţi pentru a vă extinde aria de influenţă politică şi pentru a aduna voturi? Ne întrebăm ce se va întâmpla, domnule Geoană, dacă veţi ajunge totuşi preşedinte. Ne temem că acei constănţeni care nu împărtăşesc pornirile pesediste ar putea fi expulzaţi, doar pentru că sunt verzi, galbeni, portocalii sau oricum altfel decât... roşii. Ne temem că pesedişti precum Mazăre şi Constantinescu nu au învăţat încă să facă o faptă bună în viaţă şi cel mai probabil nu vom avea norocul soacrei dumneavoastră pe care, tot în spiritul unei fapte bune, nu aţi dat-o afară din casă...

Vă solicităm public, domnule Mircea Geoană, un punct de vedere referitor la atitudinea ostilă şi lipsa de fair play a colegilor dumneavoastră de partid de la Constanţa.

Nu ne ascundem nici temerea că, indiferent de mesajul dumneavoastră, el nu va conta prea mult pentru echipa PSD Constanţa, şi asta pentru că nu degeaba s-a încetăţenit, din păcate în sens peiorativ, chiar la nivel naţional, expresia „Republica Mazăre", dar mai ales pentru că, în presa constănţeană, este bine cunoscută atitudinea sfidătoare pe care cel pe care dumneavoastră l-aţi numit „revoluţionar latino" nu se fereşte să o afişeze faţă de liderii de la centru.

Sursa: cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii