Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Rafinare sprijină pregătirea specialiştilor în proiectul Kashagan

ro

02 Dec, 2011 20:07 1013 Marime text

Rompetrol Rafinare, divizia de rafinare a Grupului Rompetrol, a derulat în acest an un amplu program de instruire tehnică a nouă angajaţi/operatori ai companiei Agip KCO Kazakhstan, responsabili cu activităţi de explorare şi producţie în prima fază a proiectului Kashagan (Marea Caspică). Kashagan este cel mai mare zăcământ petrolifer descoperit în ultimii 40 de ani.

„Chiar dacă nu este prima dată când Rompetrol Rafinare oferă servicii de training unor parteneri externi, acesta a fost cel mai complex program. Este important să împărtăşim know-how-ul şi experienţa noastră, acumulată în aproape 30 de ani de lucru în domeniu, către colegii noştri kazahi, având în vedere că TRG este parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Am mai instruit angajaţi de la rafinăriile Atyrau şi Pavlodar", declară Arman Kairdenov, director general Rompetrol Rafinare.

Obiectivul programului „On the Job Training" a vizat familiarizarea celor nouă operatori cu fluxul de prelucrare a ţiţeiului din cadrul rafinăriei Petromidia. În acelaşi timp, programul a fost structurat astfel încât să asigure asimilarea cunoştiinţelor specifice procesului de rafinare, controlul principalilor parametri, aspecte legate de securitatea şi siguranţa în muncă, protecţia mediului, dar şi lucrul în instalaţiile DAV (Distilare Atmosferică şi în Vid), DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) şi Stripare Apă.

Specialiştii de la Agip au fost selectaţi în baza abilităţilor, cunoştinţelor şi competenţele lor, împreună cu capacitatea de a asimila şi a transmite ce au învăţat colegilor lor din Kazahstan.

La sfârşitul fiecărei etape, operatorii au trecut printr-un set de testări teoretice şi practice, rezultatele înregistrate fiind maxime. Mai mult, acestia au fost puşi în situaţia de a soluţiona diverse simulări de incidente, cum ar fi oprirea de urgenţă de rafinăriei, repornirea sau ale disfuncţionalităţi specifice activităţilor de rafinare a ţiţeiului.

North Caspian Operating Company B.V. (NCOC) acţionează în numele a şapte partenerii a consorţiului (KazMunayGas, Eni, Shell, ExxonMobil, Total, ConocoPhillips şi INPEX), operatorii desemnaţi prin North Caspian Sea Production Sharing Agreement din 1997. Agip KCO este responsabil cu prima fază a proiectului Kashagan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii