Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţea naţională de centre de informare şi consiliere privind cariera

ro

30 Sep, 2011 16:21 657 Marime text

Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM) este beneficiar al proiectului "Reţea naţionala de centre de informare şi consiliere privind cariera", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, domeniul 5.1 - "Dezvoltarea şi implementarea măsurilor de ocupare".

Proiectul, in valoare de 5 milioane euro, are ca obiectiv informarea si consilierea privind cariera, gratuita, a 25,000 persoane, pe durata a trei ani si este derulat de către Fundaţia Centru de Dezvoltare Manageriala şi realizat în parteneriat cu OMV Petrom S.A.

Persoanele disponibilizate, şomerii, persoanele in căutarea unui loc de munca beneficiază de consultanta gratuita acordata de consilierii din cele 15 centre regionale. Aceştia asista persoanele din program in întocmirea unui CV profesional, a unui bilanţ profesional, a unei scrisori de intenţie si ghidează participanţii spre o noua orientare profesionala, generata de noi oportunitati. Beneficiul major al consilierii consta in pregătirea persoanelor consiliate pentru întâlnirea cu angajatorii, astfel persoanele consiliate isi sporesc şansele de angajare in competiţia cu alte persoane in căutarea unui loc de munca.

Un număr de 12755 de persoane au beneficiat de serviciile de consiliere pana la momentul actual. Dintre acestea. 684 si-au găsit un loc de munca iar 3 au ales sa deschidă o afacere pe cont propriu, beneficiind de o subvenţie in valoare de 600 lei care sa contribuie la cheltuielile de constituire a unei societăţi comerciale sau de obţinere a autorizaţiei de funcţionare ca persoana fizica autorizata.

De asemenea, consilierii pot recomanda cursuri de recalificare susţinute de societăţi acreditate sau pentru cei care doresc sa-si desfăşoare o activitate comerciala pe cont propriu sa participe la un curs de antreprenorial susţinut de consultanţii in afaceri CDM.

51 de participanţi consiliaţi au fost instruiţi in vederea deschiderii unei afaceri, luând partea la cursurile de antreprenorial susţinute de consultanţi in afaceri CDM. Prin proiect s-au acordat subvenţii in valoare globala de 44,595 lei unui număr de 78 persoane pentru coplata unor cursuri de recalificare susţinute de societati acreditate.

Centrul regional Constanţa a consiliat 769 persoane, 25de persoane s-au angajat iat 1 persoana a deschis o afacere pe cont propriu.

In legătura cu tendinţele pieţei muncii din România, CDM a efectuat un studiu privind competentele solicitate de angajatori de la specialiştii cu studii superioare in anul 2011.

La acesta cercetare au răspuns 113 persoane cu rol de conducere ce activează in următoarele domenii de activitate:industrie, comerţ si distribuţie, transporturi,finanţe-bănci, construcţii,asigurări, turism,telecomunicaţii si IT.

Aşteptările angajatorilor de la specialiştii cu studii superioare se afla: abilitaţi de planificare, abilitaţi de responsabilizare, abilitaţi de munca in echipa, abilitaţi de iniţiativa si acţiune si abilitaţi de invatare.

Studiul arata ca in domenii de activitate precum industrie, comerţ, angajatorii au planificat noi angajări. In alte domenii se distinge o strategie de menţinere a angajaţilor existenţi cu intenţii aproape inexistente pentru disponibilizări. Astfel, evoluţia pieţei muncii este pe un drum ascendent.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii