Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Referendumul a picat. Minciunile lui Nicuşor Constantinescu şi USL au primit un vot de blam de la constănţeni!"

ro

07 Nov, 2011 19:55 1045 Marime text

Consilierul judeţean Mihai Petre spune că „rezultatul referendumului din 6 noiembrie este o sancţiune usturătoare împotriva întregii administraţii PSD-PNL din judeţul Constanţa, al cărei exponent este preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu".

Democratn-liberalul a remis un comunicat de presă al cărui conţinut îl redăm, integral în continuare:

„S-a demonstrat că minciuna are picioare scurte iar manipularea de cea mai joasă speţă privind consecinţele unei presupuse desfiinţări a judeţului Constanţa (schimbarea actelor tuturor constănţenilor, a capitalei de judeţ la Brăila sau Galaţi, drumuri costisitoare pentru orice document personal etc.) nu a avut succes în faţa majorităţii constănţenilor care au înţeles ce se ascunde în spatele acestui referendum nelegal.

După multitudinea de nereguli semnalate în cursul zilei de ieri, probabil că prezenţa reală la vot nu a depăşit 35%, aceasta fiind expresia reală a simpatiei de care se bucură Nicuşor Constantinescu şi USL în rândul constănţenilor, cu un an înainte de alegerile locale şi parlamentare.

Teza raportării rezultatelor referendumului la rezultatele recensământului desfăşurat de curând demonstrează, pe de o parte, faptul că liderii USL digeră extrem de greu înfrângerea în faţa constănţenilor, iar pe de altă parte, reprezintă un raţionament bun de studiu în domeniul psihiatriei.

Orice minte limpede realizează că referendumul de ieri nu poate fi raportat la rezultatul recensământului, ci doar la listele electorale în baza cărora el s-a derulat, potrivit Legii 3/2000.

Prin inducerea ideii de raportare la rezultatul recensământului, Nicuşor Constantinescu şi liderii USL încearcă să-şi conserve cu orice preţ privilegiile consolidate în ultimii ani de zile, care ar fi serios zdruncinate de posibila reorganizare teritorială a României.

În contextul funcţionării la turaţie maximă a maşinăriei de manipulare şi intoxicare a PSD-PNL, consider că cel mai firesc gest al acestei zile ar fi demisia de onoare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, precum şi a majorităţii PSD-PNL din Consiliul Judeţean, giranţii şi executanţii acestui referendum nul de drept.

De asemenea, apreciez că acelaşi Nicuşor Constantinescu şi majoritatea PSD-PNL din Consiliul Judeţean ar trebui să deconteze din propriile buzunare suma de 20 miliarde de lei, ce a fost irosită cu atâta neruşinare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii