Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razbunarea lui Geoana

ro

06 Mar, 2010 03:54 1669 Marime text

mircea-geoana-discurs1.jpgDragi colegi din Senat, stimati alegatori, distinsi oameni de presa,

Cu totii cred ca urmeaza sa intelegem o lectie pe care ne-a servit-o Mircea Geoana. Catalogat drept prostanac de catre un Iliescu pe care il numise in 2005 "cancerul democratiei romanesti" , desi invins la Congresul PSD de catre "stafiile trecutului" despre care amintea tot in 2005, ei bine Mircea Geoana aplica o lovitura de maestru politician cu care isi va incheia conturile in PSD. Insa lovitura lui va fi una apriga si va demonstra acestor stafii ale trecutului ca nu este bine niciodata sa iti doresti umilirea totala a unui om de care te-ai servit ca baron de partid sa obtii functii si avantaje politice.

Toata aceasta poveste a revocarii din functia de Presedinte a Senatului, a pornit la data de 02 martie 2010 de la un scandal din Comisia Juridica a Senatului, acolo unde s-a fortat de catre senatorii PSD un vot ilegal, insa Mircea Geoana a mirosit imediat oportunitatea de a demonstra celor din PSD care l-au terminat politic, ca avea inca puterea sa le-o plateasca cu varf si indesat. Pentru ca in acest moment, Mircea Geoana desi presedinte al Senatului [ functie pe care oricum nu mai putea sa o pastreze mult timp fiind iminent desantul propriului partid impotriva lui, desant anticipat de acuzatiile scurse de la nou sef, Ponta, in presa la adresa lui, pe tema disparitiei a peste 2,0 mil. euro din conturile partidului in campanie ] , nu mai detine nici o functie in PSD, deci pe cale de consecinta nu mai are nici un viitor in acest partid.

Ce era sa faca Geoana ? Sa astepte cuminte executia finala, umilinta suprema in momentul in care propriul partid urma sa ceara revocarea acestuia din functia de presedinte al Senatului ? Ei bine paharul mult prea plin l-a determinat pe Geoana sa preia din mers acest scandal izbucnit la Comisia Juridica.

Cu deosebita satisfactie a primit sesizarea trimisa Biroului Permanent al Senatului din partea senatorilor Urban Iulian si Andrei Mircea-Florin prin care acestia acuzau votul ilegal dat in Comisia Juridica fata de cererea senatorilor-independenti de a isi pastra locurile de membri ai comisiilor senatoriale.

Din acest moment avea doua optiuni :
1. sa dea curs sesizarii si sa propuna la vot cererea independentilor, insa astfel ar fi riscat sa fie acuzat de propriul partid ca sprijina pe fata independentii; si oricum efectul obtinut ar fi fost unul minor, fata de...
2. posibilitatea de a vacanta prin actiunea lui constienta de incalcare a Regulamentului Senatului, a doua functie in statul roman [ din care in mod evident urma sa fie indepartat chiar de propriul partid ] , aceasta a doua varianta avand o magnitudine de impact colosala asupra PSD, intrucat odata cu vacantarea acestei functii, ma intreb serios daca nu cumva disolutia grupuli PSD din Senat nu va duce chiar la disparitia acestuia...

Mircea Geoana a suferit atat de multe umilinte in ultimile 4 luni [ si ma refer aici nu neaparat la infrangerea in fata lui Traian Basescu si umilintele grave aduse de colegi : noaptea alegerilor cand Hrebengiuc desi stia din numaratoarea paralela ca Geoana pierduse alegerile, l-a mintit si astfel a ramas in istorie ca "presedinte de o noapte", apoi faptul ca a fost impins de aceiasi colegi la loteria renumararii voturilor nule, desi si aici s-a dovedit ca se stia ca este o noua capcana , apoi jocurile de culise care au dus la pierderea sefiei PSD ] incat moment la prielnic pentru aceasta RAZBUNARE nu exista.


Asa cum scriam aici [ http://www.urbaniulian.ro/2010/03/05/inca-doi-senatori-psd-vor-trece-in-barca-senatorilor-independenti/ ] discutia cu acest coleg senator PSD demonstreaza faptul ca, Mircea Geoana are acum o singura optiune si un singur gand : constructia unui nou partid de centru-stanga, alaturi de singurul sustinator onest pe care l-a avut la Congres [ Cristian Diaconescu ] departe de "cancerul democratiei romanesti" si de stafiile trecutului.

Ia cititi aceste declaratii date de Mircea Geoana in seara zilei de 03 martie 2010, adica exact in seara zilei in care a avut loc sedinta de Plen in care , intrucat in mod deliberat Geoana a insistat in refuzul de a da curs unei cereri de modificare a ordinii de zi, constient ca incalca Regulamentul, stia ca singura reactie a PDL nu putea sa fie decat aceea de a cere revocarea lui din functie, intrucat PDL are nevoie de voturile independentilor nu avea cum sa reactioneze altfel [ asadar, vreau sa fiu clar inteles : PDL a fost angrenat din mers in acest joc al lui Mircea Geoana, si acesta este adevarul; PDL a trebuit sa joace pentru ca nu avea alta optiune si trebuie sa avem taria sa recunoastem acest lucru, intrucat a lipsit total premeditarea ]

"Mă alătur la ceea ce a cerut Diaconescu Parchetului General: aflaţi, băi, fraţilor odată dacă se întâmplă aşa ceva în România" (Mircea Geoană - Realitatea TV la 03 martie 2010)

sau

"E atât de multă intrigă înainte de un Congres... Te lămureşti cu privire la caracterul unor oameni. Am deziluzii foarte mari. Deziluzia mea cea mai mare este că am văzut un fel de monstruoasă coaliţie. Mi s-a părut un pic deplasat să vezi acest patrulater Mitrea-Iliescu-Năstase-Hrebenciuc. Pentru că ăştia patru au fost în spatele acestei dorinţe să fie oricine numai Mircea Geoană nu. Eu sper ca domnul Ponta să nu fie pus în faţă de nişte politicieni şi să poată reforma partidul", a declarat Mircea Geoană, miercuri, la Realitatea TV.

CE URMEAZA ?
Mircea Geoana trebuie sa iasa cu capul sus din aventura PSD. Ca atare, in Plenul Senatului din 10 martie 2010 acesta va trebui sa se apere [ iar PDL i-a oferit aceasta sansa, pentru ca asa a cerut Curtea Constitutionala in 2005 cand a declarat neconstitutionale articole din Reg. Senatului, una din critici fiind aceea ca Presedintele Senatului nu poate fi revocat decat dupa ce i se da posibilitatea sa se apere ] si o va face. Va apara in primul rand DREPTUL PSD la pastrarea functiei, desi stie foarte bine ca tot in baza Deciziei CCR 601/2005 care a vorbit de faptul ca la alegerea Presedintelui Senatului dupa revocarea acestuia, trebuie sa se tina seama de , citez " configuratia politica rezultata in urma alegerilor parlamentare", PSD nu va putea sa invoce aceasta functie pentru ca......PDL a castigat alegerile generale in 2008, iar PSD a primit functia ca urmare a faptului ca atunci dupa consumarea si stabilirea faptului ca PDL a castigat alegerile din 2008 a facut alianta la guvernare cu PDL.

Ca atare, aplicand acum EXACT dispozitiile Deciziei CCR 601/2005, functie de configuratia politica rezultata in urma alegerilor, PDL castigand alegerile, este cel caruia-i revine de drept functia de Presedinte al Senatului ] PS - intelegeti acum de ce PSD nu se duce la CCR sa atace actuala cerere a PDL de revocare a lui Geoana din functie ? pentru ca si-ar sapa singuri groapa....constitutionala ]

Ca atare, Geoana va apara onoarea PSD. Va gasi scuze si pentru faptul ca a incalcat legea. Insa stie ca nu va putea nimeni si nimic sa evite revocarea lui din functie fapt care va duce cf. Constitutiei si Regulamentului Senatului la noi alegeri, exact ca la momentul zero de dupa data de 30 nov. 2008. Adica PDL castigator al alegerilor, si dreptul fiecarui grup parlamentar sa propuna cate un candidat la sefia Senatului, candidaturi care se vor transa prin votul....Plenului Senatului.

Intelegem de ce la PSD este cum ar spune la TV....SOC SI GROAZA ! Pentru ca abia acum realizeaza care este pretul pe care il platesti daca vrei sa distrugi un om, care a incercat totusi sa faca ceva pentru partid , si am fi ipocriti daca nu am spune ca Geoana a tras [ atat cat a putut el ] ca PSD sa iasa cat mai bine dupa alegerile prezidentiale. PSD propune acum indirect PDL la sefia Senatului pe dl. senator Mitrea, insa.....si iar revenim la dl. Geoana, presiunea pe care independentii o vor pune pe PDL va fi uriasa si va impinge indirect PDL sa preia prin votul senatorilor , aceasta functie. De ce independentii ? pentru ca dl. Geoana spuneam mai sus, trebuie sa fie interesat ca alaturi de bunii sai [ si poate singurii ] prieteni sinceri : Cristian Diaconescu si Marian Sarbu, se va angrena alaturi de Oprea Gabriel in constructia unui nou partid de centru-stanga. Pentru ca ce poate sa fie mai dulce-razbunare decat sa invingi in alegeri partidul care te-a umilit, renegat, folosit si aruncat la cosul de gunoi ca pe o carpa total nefolositoare ?

Eu insa mai banuiesc ceva....si anume ca iesirea din scena a nedreptatitului Mircea Geoana, va duce la disolutia masiva a parlamentarilor PSD, astfel incat nu ar trebui sa mire pe nimeni daca acest partid nu va ajunge in fata situatiei dezastruoase de a se trezi ca raman fara grupuri parlamentare din cauza neintrunirii numarului minim de senatori ori deputati.

Pentru ca acum, orice politician si nu numai de la PSD se va gandi : nu cumva aceste "stafii ale trecutului" care bantuie cam toate partidele politice romanesti, nu harazesc oricaruia o asemenea soarta ? Folosit-umilit?

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei
member of American Lawyers Quarter
member of International Association of Commercial Collectors
member of Aca International
member of International Bar Association
Membru de onoare al UNMR
Presedintele Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro
www.urbaniulian.ro
mobile : 0722.726.450
e-mail : iulian.urban@gmail.com

CABINET SENATOR : Preciziei Business Center
Bucharest, Blvd. Preciziei,
no.1, 6 district

BIROU SENATORIAL OTOPENI
Otopeni, Calea Bucurestilor, Nr. 16, Bloc B24, Et. 1, Ap. 14
Telefon 0314253465; 0314253466
Fax: 0314253467; 0314253468

BIROU SENATORIAL BUFTEA
tel: 0310222486
Adresa: Blvd. Mihai Eminescu, nr.11,Buftea, judet Ilfov

Sursa: urbaniulian.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii