Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii constanteni au facut nopti albe in Sankt Petersburg

ro

13 Jul, 2010 02:42 1265 Marime text
sanktpetersburg.jpgPrimarii din judeţul Constanţa care au efectuat o deplasare în Rusia, la Sankt Petersburg, au revenit ieri, în ţară.

Edilii au fost invitaţi să participe la un forum economic al autorităţilor locale din zona Marea Negră-Marea Baltică şi au reprezentat Zona Metropolitană Constanţa. Vizita de lucru a durat o săptămână, iar delegaţia română a fost formată din primarii comunelor Tuzla, Lumina, Agigea, Mihail Kogălniceanu şi ai oraşelor Techirghiol, Murfatlar şi Eforie.

Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, se numără printre cei încântaţi de frumuseţea oraşului. „Am prins şi vreo două nopţi albe şi nu prea m-am putut odihni, dar a fost frumos. E scump la ei, ca şi la noi, nu prea te poţi apropia să cumperi mare lucru, dar este un oraş frumos", ne-a declarat edilul, care a adăugat că a fost impresionat de Fortăreaţa Petru şi Paul. Poziţia geografică specială, chiar sub Cercul Polar, la aceeaşi latitudine cu Helsinki, Stockholm sau Oslo (60 grade latitudine nordică), ofera oraşului Sankt Petersburg celebrul fenomen alnopţilor albe. Practic întunericul nu se lasă peste oraş niciodată în mai, iunie şi iulie. Nopţile albe din Sankt Petersburg sunt legate de cele opt poduri mobile din oraş. Turiştii se adună cu sutele să vadă podurile urcând şi coborând în nopţile albe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii