Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Previziuni pentru Anul Tigrului 2010 incepe in forta, cu evenimente politice si economice

ro

01 Jan, 2010 14:27 1748 Marime text

Anul care tocmai a venit este unul plin de evenimente importante. Fie că e vorba de domeniul politic, economic sau sportiv, 2010 va fi un an extrem de aglomerat. Anul 2010, va fi, potrivit zodiacului chinezesc, Anul Tigrului. Acest animal reprezintă curajul şi acţiunea, iar chinezii din vechime venerau acest animal care era considerat un gardian al casei. Tigrul este un lider natural, simbolizează puterea, dar şi pasiunea şi imprevizibilul.

De la 1 ianuarie, Spania preia preşedinţia semestrială a Uniunii Europene. Va fi prima ţară ce va deţine preşedinţia după ratificarea Tratatului de la Lisabona. Atribuţiile preşedinţiei spaniole se vor suprapune peste cele ale preşedintelui Consiliului European, care îşi va începe mandatul de 2 ani şi jumătate astăzi.

La începutul lunii ianuarie va fi inaugurată cea mai înaltă clădire din lume, Burj Dubai din Dubai. La 818 metri înălţime şi peste 160 de etaje, Burj Dubai întrece cu peste 250 de metri turnul CN din Toronto, Canada, care a deţinut titlul de cea mai înaltă construcţie din lume timp de 31 de ani. Luna ianuarie este extrem de importantă pentru ucraineni, care îşi aleg atunci preşedintele.

Februarie va fi dedicată sportului, fiind luna în care se desfăşoară Jocurile Olimpice de iarnă din Canada. Evenimentul va fi urmat după 2 săptămâni de Jocurile Paralimpice de iarnă.

În mai, se deschide la Shanghai, în China, Expoziţia Mondială. Cele mai aşteptate sunt pavilioanele naţionale unde ţările expozante îşi promovează produsele industriale, cultura, dar şi turismul şi educaţia.

Lunile iunie şi iulie vor atrage sute de milioane de oameni în faţa televizoarelor: atunci se desfăşoară Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud. Românii vor privi cu detaşare meciurile, deoarece, pentru a treia oară consecutiv, echipa naţională a ratat calificarea la un Campionat Mondial.

Iulie este şi luna în care Belgia preia de la Spania preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

În august, la Singapore, se va desfăşura prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară ale Tineretului.

În septembrie va avea loc ultimul zbor al unei navete spaţiale americane, moment ce va marca şi finalul acestui program al NASA. Început în urmă cu 28 de ani, programul navetelor spaţiale va fi înlocuit abia din 2014 cu vehiculele spaţiale de tip Orion, aflate acum în teste. Până atunci, misiunile spaţiale americane vor fi efectuate cu ajutorul navetelor ruseşti sau cu vehicule comerciale de tip Space X.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 02 Jan, 2010 10:58 In 2010.PNL va dori sa intre la guvernarea ROMANIEI fara a-si CURATA partidul de "microbii" MILIARDARI.