Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa internationala continua elogiile filmelor romanesti de la Cannes

ro

16 May, 2010 13:12 922 Marime text

"România - Statele Unite 2-0!" Nu vă gândiţi la un meci sportiv - este doar încă unul dintre titlurile cu care presa internaţională elogiază cele două filme româneşti care au rulat până acum la festivalul de la Cannes şi care au eclipsat cele două mari premiere hollywoodiene de până acum, "Robin Hood" şi "Wall Street 2".

Cotidianul francez "La Voix du Nord", care şi-a publicat cronica de la Cannes sub titlul de mai sus, îi compară chiar pe regizorii români Radu Muntean şi Cristi Puiu cu legendarii Ingmar Bergman şi Krysztof Kieslowski. Filmele celor doi cineaşti români - "Marţi după Crăciun" şi, respectiv, "Aurora" perpetuează supremaţia noului val românesc în cinematografia europeană, val care, la trei ani după Marele Premiu luat de filmul lui Cristian Mungiu, rămîne la fel de fertil, mai scrie publicaţia citată.

Cu nimic mai puţin elogioasă este şi cronica ziarului american Boston Globe, care scrie despre filmele româneşti că sunt "cinema pur" şi că răsplătesc întrutotul aşteptările spectatorului. Invariabil, presa internaţională îşi exprimă regretul că filmele româneşti nu au fost selecţionate în principala competiţie a Festivalului de film de la Cannes.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii