Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL si PSD se cearta pe textul motiunii de cenzura

ro

24 May, 2010 21:37 973 Marime text

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat azi că dacă PSD va concentra moţiunea de cenzură strict pe respingerea formulei de tăiere a pensiilor şi salariilor şi pe oferrirea alternativei reducerii cheltuielilor publice din zona clientelei, ar exista şansa ca această moţiune să fie votată şi din oameni din partidele aflate la Putere.

"PSD înţeleg că a asumat iniţierea acestei moţiuni. Dânşii au numărul de semnături necesare şi nu doresc, după câte văd, să construim împreună această moţiune de cenzură, o construiesc cu sindicatele. Nu e o problemă până aici. Problema survine în altă parte: dacă PSD, care va redacta această moţiune de cenzură, va înţelege ca, în mod demagogic, să înceapă iar cu toate teoriile stângiste în corpul acestei moţiuni, va da poate o şansă de eschivă unor parlamentari care, altfel, ar fi votat moţiunea de cenzură . Şi eu cred, încă o dată, că dacă PSD doreşte nu doar să strângă nişte puncte din necazul oamenilor, ci chiar să scăpăm ţara de acest Guvern care e cea mai mare pacoste în acest moment, ar fi bine să se gândească la acest lucru", a susţinut preşedintele PNL, precizând că se referă la reprezentanţi ai independenţilor şiai parlamentarilor PDL.

"Dacă moţiunea de cenzură ar fi centrată strict pe respingerea formulei de tăiere a pensiilor şi salariilor şi pe oferirea alternativei reducerii cheltuielilor publice din zona clientelei, adică un minimumfactor comun între noi, atunci eu cred că ar face şansa ca această moţiune să fie votată şi din oameni din actuala majoritate mult mai mare", a explicat preşedintele PNL.

Potrivit lui Antonescu, şansele moţiunii de cenzură sunt destul de mici, deoarece aşa cum sunt semnalele şi din partea UDMR-ului, şi a "grupului generalului Oprea", parlamentarii acestor formaţiuni, "sub masca ideii de stabilitate politică", vor vota "în favoarea Guvernului".

Crin Antonescu a reproşat PSD că încearcă "printr-o manieră populistă" să câştige voturi de la cetăţenii speriaţi şi ameninţaţi de consecinţele crizei.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii