Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de nave au rămas blocate pe secţiunea bulgară a Dunării

ro

17 Sep, 2011 15:03 906 Marime text

Peste 100 de nave au rămas blocate pe secţiunea bulgară a Dunării din cauza scăderii dramatice a nivelului apei, relatează Sofia News Agency.


Nivelul Dunării lângă Ruse a scăzut cu 31 de centimetri şi autorităţile se aşteaptă să scadă şi mai mult.

Navele blocate se află în porţiune de pe fluviu cuprinsă între porturile Somovit şi Silistra, dar majoritatea - 63 - sunt ancorate lângă Ruse.

Agenţia bulgară pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării, cu sediul la Ruse, a anunţat că trimite două vase de explorare - Vit şi Dunărea - pentru a măsura nivelul fluviului în diferite locuri şi este pregătită să trimită o navă-macara, Titan, şi un dragor, Vida, pentru a lărgi cele mai critice porţiuni unde au rămas împotmolite vasele.

Navigaţia pe Dunăre a devenit dificilă după ce o navă ucraineană a rămas împotmolită în apropierea insulei bulgare Batin, precizează Sofia News Agency.

Nivelul apei în Dunăre a scăzut puternic în ultimele săptămâni. Cea mai gravă situaţie se înregistrează lângă grindurile bulgare Vardim, Belene şi Batin.

Şenalul navigabil în zona cu probleme de lângă Batin trebuia să fie extins cu ajutorul unei finanţări europene de 130 de milioane de euro, dar proiectul a fost ratat, iar fondurile au fost redirecţionate către alte proiecte, mai scrie Sofia News Agency.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii