Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perversiunile sexuale ale lui Einstein, Mozart si Rousseau

ro

10 Jun, 2010 21:58 2228 Marime text

Din când în când mai apare câte un film, „scăpat" întâmplător pe internet, cu aventurile sexuale ale unor vedete. S-ar putea crede că tagma artiştilor este predispusă la asemenea dezvăluiri picante, dar unele detalii din viaţa sexuală a câtorva genii foarte cunoscute fac să pălească orice poveşti din tabloidele din ziua de astăzi.

Potrivit cracked.com, Albert Einstein se află pe această listă, a geniilor cu preferinţe sexuale cel puţin ciudate. Considerat cel mai faimos om de ştiinţă din toate timpurile, Einstein a fost un afemeiat care a ajuns chiar să se căsătorească cu verişoara sa primară Elsa. S-ar putea crede că un fizician nu ar avea prea mare succes la femei, dar Einstein şi-a înşelat cele două soţii pe care le-a avut cu alte 10 femei. Înainte să se căsătorească cu verişoara sa Elsa, acesta a fost foarte aproape de a se căsători cu fata ei, în vârstă de doar 22 de ani. S-a apărat spunând că „eram tineri şi ea era doritoare". Celebrul fizician ajunsese chiar să le scrie soţiei şi fetei sale vitrege despre aventurile extramaritale şi chiar să îşi folosească fata vitregă pentru a trimite scrisori către amante.

Wolfgang Amadeus Mozart era cunoscut pentru comportamentul său exuberant. Avea, însă, şi o „uşoară" obsesie scatofilă care se reflecta în scrisori către verişoara sa şi chiar către mamă. Mozart este responsabil şi pentru o piesă muzicală „Concert de pian nr.24 în C minor" intitulată Leck mich im Arsch.

Poate cele mai şocante dezvăluiri aparţin scriitorului şi poetului irlandez James Joyce, unul dintre pilonii literaturii moderne. În 1975, au fost publicate o serie de scrisori erotice, către soţia sa. Dacă în primele se regăsesc fantezii destul de cuminţi, o dată cu trecerea timpului, scrisorile devin din ce în ce mai vulgare, aruncând o lumină nouă asupra minţii geniale ale lui Joyce.

Jean-Jacques Rousseau a fost unul dintre cei mai influenţi filozofi ai omenirii. Lucrarea sa, Contractul Social, a stat la baza Declaraţiei de Independeţă şi a Constituţiei americane. Filozoful şi-a publicat autobiografia, unde nu a ascuns nici un aspect. Acesta a spus că are un feţiş foarte important şi anume că îi place să fie bătut la fund. Rousseau nu îşi putea controla pornirile, povestind că a existat o perioadă în care merge pe stradă şi îşi dădea pantalonii joc în faţa femeilor în speranţa că va fi pălmuit.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii