Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanţa vorbeşte despre posibila fraudare a referendumului de duminică

ro

03 Nov, 2011 20:26 802 Marime text

Potrivit unei informări de presă semnate de preşedintele PDL Constaţa Gigi Chiru, democrat-liberalii constănţeni spun că există posibilitatea ca alegerile de duminică să fie fraudate:

„Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal trage un semnal de alarmă cu privire la posibila fraudare a referendumului mincinos împotriva desfiinţării judeţului Constanţa, programat a se desfăşura duminică, 6 noiembrie 2011.

În ultimele două zile, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal în Birourile Electorale ale Secţiilor de Votare au întâmpinat serioase probleme în procesul de comunicare a calităţii de reprezentant al PDL în secţiile de votare de pe teritoriul judeţului Constanţa. Astfel, probabil că nu întâmplător, mai mulţi preşedinţi ai secţiilor de votare fie nu au fost de găsit, fie au refuzat să primească delegaţiile reprezentanţilor PDL sau au evitat constituirea secţiilor de votare în cursul zilei de ieri.

Absenţa reprezentanţilor Partidului Democrat Liberal lasă drumul deschis către fraudarea alegerilor de către reprezentanţii USL din secţiile de votare, în cârdăşie cu preşedinţii Birourilor Electorale ale Secţiilor de Votare, în sensul fabricării prezenţei de jumătate plus unu ce este ordonată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Consantinescu, activului de partid social-democrat-liberal, precum şi propriei maşinării de manipulare a opiniei publice.

Transmitem pe această cale tuturor preşedinţilor Birourilor Electorale ale Secţiilor de Votare că pentru împiedicarea reprezentanţilor PDL de a face parte din secţii, organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal va depune plângeri penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 3/2000.

De asemenea, solicităm Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean, majoritar PSD-PNL, să ignore directivele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi să ia toate măsurile necesare pentru respectarea legislaţiei în domeniu, precum şi pentru asigurarea unui proces electoral corect şi transparent.

Facem precizarea că pentru a evita o fraudă masivă, Partidul Democrat Liberal a respectat prevederile Legii 3/2000 şi a comunicat cu 3 zile înainte de data referendumului, proprii reprezentanţi în secţiile de votare atât Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean, cât şi preşedinţilor secţiilor de votare din teritoriu“.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii