Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parintii cer guvernantilor sa gaseasca rapid solutii pentru a nu fi inghetat anul scolar

ro

28 May, 2010 18:57 860 Marime text

Părinţii le cer guvernanţilor să găsească rapid soluţii pentru a evita îngheţarea anului şcolar, apreciind că soluţia de deblocare poate veni numai de la Guvern, şi le transmit dascălilor că acum, mai mult ca oricând, copii au nevoie de un climat de linişte şi încredere.

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământul Preuniversitar arată într-un comunicat că membrii organizaţiei nu pot fi indiferenţi faţă de decizia profesorilor de a face grevă, dar nu îi acuză pentru acest lucru întrucât este dreptul lor.

Părinţii spun că luni s-ar putea regăsi cu profesorii de aceeaşi parte a baricadei, însă toţi ar trebui să se gândească şi la copii.

"Sloganul «Învăţământul-prioritate naţională», care necesită alocarea a 6% din PIB, s-a transformat în «Profesorii-salvează România». Sigur, suntem afectaţi şi noi, şi copiii nostri, şi nu putem fi indiferenţi de decizia dumneavoastră de a face grevă. Nu avem intenţia de a vă acuza pentru faptul că apelaţi la această formă de protest. Este dreptul domniilor voastre. Copiii noştri vor fi afectaţi de două ori: bugetul familiei va scădea simţitor şi probabil vor fi în mare măsura nevoiţi să abandoneze şcoala şi, pe de altă parte, le este încălcat dreptul la educaţie", scriu părinţii în comunicatul citat.

Totodată, părinţii spun că în acestă perioadă de examene nimeni nu poate să se joace cu sufletul unor copii nevinovaţi.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii