Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Outdoor Disa-Stars" prind aripi la Constanta ...cum pentru ce? Pentru Red Bull Flugtag

ro

10 Sep, 2010 22:50 1779 Marime text
outdoor-disa-stars.jpgRed Bull Flugtag revine pentru a treia oara in Romania. Mai exact, pe 19 septembrie, la Bucuresti, cele mai nastrusnice aparate zburatoare vor decola spre apele involburate ale Dambovitei.

Si cum Constanta nu putea ramane mai prejos, „Outdoor Disa-Stars" au inceput deja lucrul in „hangar" pentru a-si reprezenta cu mandrie orasul. Si ar trebui sa fie mandri pentru ca au fost alesi sa participe dintre alte 500 de echipe curajoase care au trimis schite spre participare.

Pentru ca vin de la mare, nu ar fi putut sa „zboare" decat cu o hidrobicicleta cu... aripi. Nu este chiar hidro-avion, insa pe aproape, iar membrii echipei isi considera masinaria ca fiind „cel mai avansat aparat de zbor pe distante scurte".

Florin (pilotul), Cosmin, Mircea si Andreea s-au apucat deja de „mesterit" pentru ca mai este mai putin de-o luna pana cand vor urca pe rampa Red Bull Flugtag si vor ameriza in Dambovita.

Concurenta este acerba, pentru ca 44 de echipe au primit permisul de zbor pe 19 septembrie. Asadar, constanteni, incurajati-va echipa. Au nevoie de aplauzele voastre si mai ales de... vorbe bune.

Doar nu vreti sa cedati in fata altor orase precum Azuga, Bacau, Brasov, Campina, Cluj Napoca, Sibiu, Timisoara, Ploiesti, Targoviste sau chiar Bucuresti?

Istoria Red Bull Flugtag

Primele masinarii zburatoare care s-au lansat in competitia Red Bull Flugtag - Ziua Zborului s-au intrecut in 1991, la Viena. Inca de la inceput, ineditul evenimentului a atras numerosi pasionati de zbor care acum aveau ocazia de a-si indeplini un vis nebunesc care pe multi ne chinuie din copilarie: sa-si construiasca singuri aparatele de zbor, pe care apoi sa le si lanseze, atat in aer cat si in apa.

Renumele concursului s-a raspandit rapid in intreaga lume, iar in ultimii 15 ani Flugtag - Ziua Zborului a infierbantat spiritele de pe cinci continente, in peste 20 de tari - de la Spania si Israel, la Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda sau Africa de Sud.

La fiecare editie, pasionatii de zbor si de distractie din intreaga lume isi satisfac gustul de aventură si-si exerseaza imaginatia pilotand aparate neconventionale, de forme diverse pe care le lanseaza de pe o rampa amplasata deasupra unei ape.

Fiecare echipa Flugtag este formata din 4 membri si isi desemneaza un pilot care isi ia zborul de pe rampa manevrand aparatul. Odată ajunsi in apa, concurentii, impreuna cu masinariile, sunt recuperati de barcile si skijet-urile Red Bull.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii