Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua runda de discutii intre PSD si sindicate

ro

21 May, 2010 14:28 827 Marime text

Conducerea PSD se va întâlni, astăzi, de la ora 12.00, cu liderii confederaţiilor sindicale, pentru discuţii despre măsurile alternative celor anunţate de Guvern.

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a anunţat, ieri, după o primă întâlnire cu sindicatele, că PSD susţine propunerea PNL de reducere la jumătate a numărului ministerelor şi a agenţiilor guvernamentale, inclusiv reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii în administraţia publica locală.

Niţă a precizat că prin întâlnirea dintre PSD şi sindicalişti se doreşte să se arate opiniei publice că sunt şi alte măsuri pe care partidele şi sindicatele le pot propune actualului Guvern pentru a înlocui programul de austeritate care nu are nimic de-a face cu cerinţele populaţiei.

Vicpreşedintele PSD a precizat că programul cuprinde două părţi, prima vizând măsurile ce trebuie luate pe termen scurt şi a doua care se referă la măsurile pe termen mediu şi lung şi care are în vedere modificarea Codului fiscal şi trecerea la impozitarea diferenţiată, la măsuri de creştere economică şi de relansare economică cu diverse proiecte.

Printre măsurile propuse de social-democraţi se află "reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile la 75%, reducerea numărului de ministere, a numărului de agenţii, a numărului de servicii deconcentrate, trecerea controlului financiar preventiv de la Ministerul Finanţelor la Curtea de Conturi.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii