Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O evaluare ciudată Directorii „taxaţi” de BPJ-ul lui Chiru, sancţionaţi în lipsă

ro

18 Jun, 2011 01:17 1099 Marime text

În urma şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa din această după-amiază, doi directori de descentralizate susţinuţi de PDL s-au ales cu avertisment, altor doi fiindu-le retras sprijinul politic.

 

Ciudat este că directorii „urecheaţi" de BPJ-ul condus de Gigi Chiru au fost tocmai cei care nu au fost prezenţi la şedinţă, ceilalţi, care au fost prezenţi în sală, trecând testul cu brio. Printre cei care au trecut evaluarea vizând sprijinul politic acordat de organizaţie s-a numărat şi Gigi Chiru, căruia, deşi i-a fost reconfirmat sprijinul politic „în unanimitate", nu a mai avut ce face cu el, mandatul său de şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii încheindu-se pe 15 iunie.

 

Directorilor Mincă şi Mitrea li s-a retras sprijinul politic

 

Revenind la directorii sancţionaţi de BPJ, cei pentru care s-a stabilit retragerea sprijinului politic sunt Romulus Mincă - directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Marian Mitrea - directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. În ceea ce-l priveşte pe Mincă, voturile au fost împărţite astfel: 16 pentru retragere, 2 pentru avertisment, 9 pentru reconfirmare şi un „nu ştiu", iar în ceea ce-l priveşte pe Mitrea 15 voturi au fost pentru retragerea sprijinului, 7 pentru reconfirmare şi 7 pentru avertisment.

Ceilalţi doi directori sancţionaţi de BPJ au fost Daniel Learciu, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Dionisie Culeţu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. De precizat că restul celor trei directori evaluaţi, care au trecut testul cu brio, au fost prezenţi la şedinţa BPJ. În afară de Chiru, au primit reconfirmarea sprijinului politic Constantin Dina - şeful Direcţiei de Sănătate Publică şi Tudorel Calapod - şeful Registrului Auto Român, Filiala Constanţa. De precizat că din calupul evaluărilor anunţat pentru această şedinţă trebuia să facă parte Stere Sponte, şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, şi nu Romulus Mincă. Despre acest aspect Chiru a spus că Sponte va fi evaluat într-o etapă ulterioară. El a precizat că deciziile privind sancţiunile politice aplicate directorilor vor fi înaintate atât instituţiei superioare ierarhic, cât şi Biroului Permanent Naţional.

 

Chiru: „Avem voie, prin statut, să ne evaluăm"

 

Întrebat dacă liderii de la centru ştiu de această evaluare şi dacă a existat vreun semnal privind startul acestei acţiuni, Chiru a răspuns: „La nivel naţional de evaluări se ocupă domnul prim-vicepreşedinte Flutur, care mi-a confirmat aseară că suntem prima organizaţie care face acest lucru. De altfel, după constituirea noului BPJ prima decizie a fost de constituire a echipei de evaluare". Chiru a adăugat că evaluarea este permisă prin statut. „Avem voie, conform statutului, să ne evaluăm", a spus el.

Întrebat dacă retragerea sprijinului politic înseamnă înlocuirea din funcţie, Chiru a precizat că această măsură rămâne în sarcina ministerelor de care aparţin instituţiile conduse de directorii evaluaţi. „În sarcina noastră rămâne doar evaluarea. Eu cred că vor fi înlocuiţi", a afirmat Chiru. De precizat că din cei 42 de membri ai BPJ doar 28 au fost prezenţi iniţial la vot, până la finalul şedinţei fiind 29. Despre criteriile în baza cărora s-a făcut evaluarea Chiru nu a oferit prea multe detalii, afirmând doar că cei care au avut competenţe profesionale au răspuns la chestionar şi ţinând cont de aceste aspecte, alte criterii fiind cele privind imaginea instituţiei, relaţia cu cetăţeanul sau cu celelalte instituţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii