Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numarul functiilor de conducere din directiile de sanatate publica va fi redus

ro

28 May, 2010 15:57 962 Marime text

Structura direcţiilor de sănătate publică va fi reorganizată prin reducerea funcţiilor de conducere de la cinci la trei, urmând să fie eliminate câte două posturi de director adjunct coordonator din fiecare direcţie, a anunţat, astăzi, Ministerul Sănătăţii.În total, vor dispărea 84 de funcţii de conducere la nivelul întregii ţări.

Ministrul Sănătăţiis-a declaratnemulţumit deactivitatea direcţiilor de sănătate publică, subliniind faptul că eficienţa acestora nu este corelată cu structura lor organizatorică. "După analiza contractelor colective de muncă, în urma cărora acum dacă s-ar efectua reduceri de personal ar trebui plătite până la 24 salarii compensatorii, oficialii ministerului vor decide restructurarea acestor unităţi", precizează reprezentanţii ministerului.

Reorganizarea direcţiilor de sănătate publică presupune şi reducerea unor posturi administrative,ocupate de funcţionari publici, şi a funcţiilor de conducere, dar nu înseamnă disponibilizareamedicilor sau a personalului medical practicant,mai spunreprezentanţii ministerului.

Ordinul privind reorganizarea direcţiilor de sănătate publică se află de aziîn dezbatere publică.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii