Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navaliştii severineni solicită ajutor unor specialişti chinezi pentru repunerea pe poziţie a unui cargou

ro

10 Aug, 2011 18:43 1111 Marime text
Drobeta Turnu Severin, 10 aug /Agerpres/ - Conducerea Şantierului naval Severnav din municipiul Drobeta Turnu Severin a solicitat miercuri sprijinul unor specialişti chinezi pentru repunerea pe poziţie a unei nave care s-a răsturnat în timpul lansării la apă.

Responsabilul Biroului cu siguranţa circulaţiei navelor pe Dunăre din cadrul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, a declarat pentru AGERPRES că incidentul s-a produs ca urmare a unor defecţiuni tehnice la sistemul de lansare la apă a cargoului maritim construit pentru o firmă din străinătate.

'Cărucioarele care trebuiau să deplaseze nava pe planul înclinat până în apă s-au blocat, fapt care a dus la înclinarea acesteia. Deocamdată, orice acţiune de intervenţie este sistată', a precizat Marinică Genovu.

Potrivit acestuia, navaliştii severineni se află în căutarea unei soluţii pentru salvarea navei, motiv pentru care au cerut ajutorul unor specialişti străini, cei chinezi oferindu-se să readucă nava în poziţie verticală.

Valoarea navei Gas Chem de transport gaze lichefiate, executată de navaliştii severineni, se ridică la aproximativ cinci milioane de euro, în această sumă nefiind incluse calculate echipamentele cu care a fost dotată.AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii