Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Turismului continuă demolarea construcțiilor ilegale de pe litoral

ro

27 Dec, 2011 18:52 944 Marime text

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia, care a avut loc astăzi, face parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Turismului (MDRT) de demolare a lucrărilor executate fără autorizaţie de construire. Actiunea de astăzi s-a facut în baza prevederilor legale privind desfiinţarea construcţiilor cu destinaţie turistică din staţiuni, executate fără autorizaţie de construire şi aflate pe terenuri proprietate publică ori private, anunţă reprezentanţii MDTR. "Menţionăm că proprietarul Hotelului Histria din staţiunea Mamaia a executat fără autorizaţie de construire urmatoărele lucrări: etajarea şi mansardarea hotelului,realizarea unei structuri din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel, precum şi amplasarea unor foişoare din lemn. În plus, inspectorii ISC au constatat că lucrările de construcţie nu corespund normelor în vigoare privind calitatea construcţiilor şi că, astfel, pun în pericol siguranţa persoanelor aflate în imobil", se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), din subordinea MDRT, au constatat încălcarea legislaţiei, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului l-a somat, încă de anul trecut şi în repetate rânduri, pe proprietarul construcţiei ilegale să o demoleze, aşa cum prevede legea. Ultima somaţie a fost înaintată vineri, 23 decembrie, dar proprietarul nu i-a dat curs şi a refuzat din nou să aplice prevederile legale în vigoare. Ca urmare, astăzi, reprezentanţii Direcţiei Generale Lucrări Publice din cadrul MDTR, alături de celelalte instituţii abilitate de lege, au demarat acţiunea de demolare a construcţiilor ilegale din cadrul Hotelului Histria. Ministrul Elena Udrea, susţine că, prin Campania de demolari ale constructiilor ilegale, ministerul continua demersurile sale de transformare a statiunilor in destinatii turistice atractive. „Am declarat razboi regilor constructiilor ilegale! De cand am venit la minister, am promis ca voi face ordine in statiunile turistice si ca voi lupta cu oricine este nevoie pentru a le transforma in destinatii atractive pentru turisti. Vedem cu totii ce haos arhitectural a pus stapanire pe orasele si statiunile din jurul nostru.

Nu ne putem astepta la valuri de turisti incantati cand plajele romanesti sunt pline de terase si de alte constructii fara gust, inestetice si uneori de-a dreptul mizerabile. Timp de 20 de ani, in multe statiuni, fiecare a construit dupa cum l-a dus capul, sub privirile ingaduitoare sau indiferente ale unor primari corupti sau nepriceputi.
Nu mai putem continua in acest fel! Am schimbat legea pentru a putea interveni acolo unde primarii nu-si fac treaba si permit amenajari fara autorizatii de construire. Am facut eforturi de promovare a destinatiilor turistice din Romania, iar rezultatele sunt spectaculoase: cresteri cu 17% a turismului in primele trei trimestre ale acestui an. Daca vrem sa mentinem trendul ascendent si daca vrem ca turistii de anul acesta sa aleaga din nou Romania, trebuie sa continuam ceea ce am inceput si sa facem ordine in statiunile romanesti!", a declarat ministrul Elena Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii