Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările reale de consolidare mai au de aşteptat Încă o expertiză pentru str. Traian

ro

05 Jan, 2011 17:25 1446 Marime text

blocuri_traian2.jpgMunicipiul Constanţa a demarat procedura de achiziţie pentru elaborarea expertizei tehnice privind strada Traian.

 

Deschiderea ofertelor pentru contractul privind „Expertiza tehnică pentru zona cuprinsă între str. Ferdinand şi str. Traian" este programată să aibă loc pe 17 ianuarie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei municipiului Constanţa. Valoarea estimată a contractului este, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, de 150.291,73 fără TVA, aşadar de peste 1,5 miliarde de lei vechi, finanţarea fiind asigurată de la bugetul local. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Mai exact, obiectul contractului se referă la realizarea unei expertize tehnice pentru zona cuprinsă între Bd. Ferdinand şi str. Traian, inclusiv zona administrată de Primăria Municipiului Constanţa - în zona cuprinsă între blocurile A1-A8.

 

Foraje în zona blocurilor A4, A5 şi A6

 

Din caietul de sarcini postat pe SEAP aflăm că, pentru realizarea studiului geotehnic se doreşte realizarea a cel puţin şase foraje de observaţie, de o parte şi de alta a blocurilor A4, A5 şi A6, de unde vor fi prelevate probe. „Având în vedere fenomenul apărut pe strada Traian, în cadrul studiului se vor investiga cauzele geotehnice ale fenomenului apărut şi evaluarea remediilor ce trebuie avute în considerare", se mai arată în caietul de sarcini.

Reamintim că în toamna anului trecut s-a vorbit pentru prima dată serios de pericolul de prăbuşire care ameninţă cartierul de blocuri situat pe str. Traian. Expertiza tehnică, va trata două scenarii din care să rezulte lucrările necesare pentru punerea în siguranţă a malului şi anume, cazul în care se va realiza lucrarea privind „Complexul Mall" şi cazul în care nu se va realiza. De precizat că aceasta nu este prima expertiză tehnică cu privire la riscul de prăbuşire a blocurilor de pe str. Traian. S-au mai efecuat şi altele, însă, în afară de nişte lucrări de suprafaţă pentru acoperirea craterului, nu s-a făcut nimic concret.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii