Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea berii, adoptata

ro

07 May, 2010 21:42 1059 Marime text

Camera Deputaţilor a reuşit, săptămâna aceasta, să adoptate Legea berii, un proiect controversat aflat în dezbaterea forului legislativ de patru ani.

Legea privind aprobarea unor măsuri financiare pentru întreprinderile mici şi mijlocii din industria berii cu amendamentele formulate de Comisia de buget-finanţe a fost aprobată miercuri, când deputaţii au revenit la formula completă de 334, după ce mandatul de parlamentar al Teodorei Trandafir a fost validat de plen, înainte ca democrat-liberala să depună jurământul de credinţă.

Unul dintre amendamentele adoptate la Legea berii face referire la faptul că întreprinderile vor fi scutite de la plata obligaţiilor fiscale restante la data de 31 decembrie 2008 şi neachitate până la data intrării în vigoare a legii, reprezentând accize, impozit pe profit şi TVA, cu anumite condiţii, cu excepţia obligaţiilor cu reţinere la sursă şi a TVA datorată în vamă.

Legea a trecut în octombrie 2006 de Senat, iar la o lună diferenţă şi de Camera Deputaţilor, însă şeful statului a cerut reexaminarea acesteia în februarie 2007. În aprilie 2007, Senatul a aprobat din nou legea, iar după patru rapoarte suplimentare întocmite între 2007 şi 2009 de comisia de specialitate din Cameră a fost adoptată şi de acest for.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii