Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jumătate din oraşul Ovidiu a rămas fără apă

ro

07 Mar, 2011 22:19 964 Marime text

În cursul acestei zile, în jurul orei 17,00, muncitorii societăţii „Verta Tel" SRL - firma care efectuează lucrările de construcţie la şoseaua de centură a Constanţei, din neglijenţă au rupt conducta de fontă cu diametrul de 500 mm ce alimentează jumătate din localitatea Ovidiu. Firma din Bucureşti nu este la prima greşeală. În februarie anul trecut, muncitorii de la Verta Tel SRL, au lăsat, tot din neglijenţă, fără apă zeci de mii de abonaţi din Cumpăna. La fel ca şi anul trecut, şi de data aceasta, deşi avizul eliberat de RAJA Constanţa spune clar că în momentul efectuarii lucrării, firma bucureşteană trebuia să solicite asistenţă tehnică de la RAJA, totuşi lucrătorii societăţii nu au făcut acest lucru. Astfel, astăzi, în jurul orei 17,00, în timp ce efectuau o subtraversare la nivelul Drumului Naţional 2A, la ieşirea din localitatea Ovidiu înspre Bucureşti, muncitorii de la Verta Tel au rupt conducta de 500 mm cu foreza.

Imediat, ce au fost anunţaţi, reprezentanţii RAJA, pentru a limita pagubele, au intrerupt furnizarea apei potabile pe conductă şi jumătate din localitate - respectiv imobilele de pe partea stângă a drumului naţional cu sensul de mers înspre Bucureşti - a rămas fără apă.

Societatea constructoare, Verta-Tel SRL, nu are nici o scuză pentru ceea s-a întâmplat. Conform legii, reprezentanţii societăţii erau obligaţi să obţină asistenţa tehnică din partea RAJA Constanţa pe toată perioada de desfăşurare a lucrărilor, tocmai pentru evitarea unor astfel de situaţii grave, cu repercusiuni asupra a zeci de mii de abonaţi. În aceste condiţii, societatea Verta-Tel SRL va trebui să suporte pierderile înregistrate, dar şi costurile lucrărilor de reparaţii necesare.

Pentru remedirea avariei, apa va fi oprită începând de astăzi, 07 martie 2011, de la ora 18,00 şi până mâine, 08 martie 2011, ora 24,00.

Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de aceste lucrări şi îi asigurăm SC RAJA SA Constanţa va relua furnizarea apei potabile imediat ce echipele societăţii „Verta Tel" SRL vor finaliza lucrările de reparaţii.

Purtător de cuvânt

Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii