Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jipa Voicu mi-a salvat viata, aveam o datorie morala fata de el

ro

09 Jun, 2010 19:57 1079 Marime text

Judecătorul Cristian Jipa a fost audiat, astăzi, de membrii Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), avocata acestuia cerând respingerea acţiunii disciplinare.

Judecătorul Jipa a susţinut că a fost sunat în 26 noiembrie 2009 de către senatorul PSD Cătălin Voicu, pentru a-i cere să se întâlnească la restaurantul Select pentru a discuta o problemă foarte importantă. Deşi iniţial a refuzat invitaţie pentru că era obosit, însă având o datorie morală faţă de Voicu, pentru că îi salvase viaţa, s-a dus la restaurantul Select, unde era şi senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei, Radu Mazăre.

În cadrul audierii, magistratul a relatat că, în urmă cu trei ani, a suferit o criză şi a fost internat de urgenţă, însă risca să moară pentru că spitalul la care a fost dus nu avea aparatură. Soţia judecătorului, Ruxandra Jipa (deputat PSD, membră a Comisiei juridice de disciplină şi imunităţi), a apelat la ajutorul senatorului Cătălin Voicu, iar acesta s-a implicat pentru mutarea judecătorului la alt spital, unde a fost operat în regim de urgenţă, altfel ar fi decedat.

La restaurantul Select, judecătorul a mai spus că a primit un bilet de la Voicu, pentru a afla numărul completului şi numele judecătorilor. "Am avut un moment de cumpănă. Acum îmi vine să-mi dau pumni în cap ", a spus Jipa. Magistratul a spus că a ezitat dacă să ia biletul sau nu, însă s-a gândit că informaţiile cerute erau publice.În plus, Jipa a susţinut că a fost şocat, pentru că Voicu nu îi mai ceruse niciodată nimic şi că nu a vrut să-l pună într-o postură penibilă în faţa celorlalte persoane de la masă şi din restaurant. Judecătorul a mai spus că a şi pierdut biletul şi că nu s-a interesat de informaţiile cerute de Voicu.

Avocata magistratului, Alice Drăghici, a cerut CSM respingerea acţiunii disciplinare, susţinând că la momentul întâlnirii senatorul Voicu nu era un inculpat, ci un general respectat. CSM urmează să ia o decizie în acest caz.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii