Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Radu şi-a lansat oficial campania pentru Primăria Mangalia. Află de ce obstacole s-a lovit! (galerie foto)

ro

14 May, 2012 00:00 2161 Marime text
2012-05-12__11.jpgCandidatul independent la Primăria Municipiului Mangalia, Cristian Radu, şi-a început sâmbătă, oficial, campania electorală. Astfel, Cristian Radu a organizat un marş la care au luat parte aproximativ 1000 de mangalioţi. Evenimentul a început în jurul orei 18.30 şi a durat aproximativ o oră, timp în care oamenii au mărşăluit pe cele mai importante artere din Mangalia, cu pancarte şi bannere pe care a fost scris „Vă rugăm frumos, plecaţi, noi nu mai stăm îngheţaţi!" şi „Decât un trecut pătat, mai bine un viitor curat".

dsc_9867.jpgUlterior, Cristian Radu, aspirant independent la mandatul de primar al celei mai importante localităţi din sudul litoralului, a organizat un concert pentru mangalioţi. Pe scenă au urcat Mihai Mărgineanu, Proconsul, Taraful din Clejani şi Iulia Puşchilă. Concertul a reunit aproape 5.000 de cetăţeni din Mangalia. În contextul evenimentului, Cristian Radu s-a definit ca fiind candidat independent, dar dependent de locuitorii Mangaliei, tânăr, dar reprezentând categoric alternativa la actuala administraţie publică locală. Alături de Cristian Radu au fost, în cadrul lansării, atât reprezentanţi ai societăţii civile, intelectuali, dar şi reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, precum PNL, PC şi Partidul Verde. Aceştia din urmă au declarat că respectă candidatura independentă a lui Cristian Radu, dar îi susţin proiectul „Mangalia, oraş european". Totodată, în contextul lansării de sâmbătă, a fost subliniată ideea potrivit căreia Mangalia are nevoie de un primar independent, care să reuşească să instaleze un climat de normalitate în Consiliul Local, măcinat în ultimii ani de numeroase conflicte şi marcat de scandaluri.

Nu mai puţin important este că, la final, Cristian Radu le-a urat fostului (n.r. - Zanfir Iorguş) şi actualului primar al Mangaliei (n.r. - Claudiu Tusac) să meargă, cel dintâi, în Pădurea Comorova, pentru a planta copaci, iar celui de-al doilea să facă o călătorie la Polul Nord, pentru a avea astfel o imagine a modului în care, iarna trecută, mangalioţii au rezistat gerului din apartamente.

Lipsa de fair play

Ce este mai puţin cunoscut este faptul că aspirantul independent la şefia administraţiei publice din Mangalia, Cristian Radu, s-a confruntat cu o serie de piedici încă de dinaintea debutului oficial al campaniei. Mai nou, însă, staff-ul său de campanie susţine că, în ziua lansării, toate steagurile de pe stâlpii din Mangalia care îl înfăţişau pe candidatul Cristian Radu au fost vandalizate de angajaţi ai Primăriei Mangalia. Mai mult, susţin oamenii din echipa lui Radu, actualul primar, Claudiu Tusac, ar fi dat dispoziţie ca tot ce înseamnă Cristian Radu să dispară. În plus, candidatul a avut probleme şi cu amplasarea scenei pentru concert. Staff-ul său de campanie a declarat că edilul şef nu a vrut să elibereze autorizaţie pentru amplasarea scenei, dar că a fost informat în acest sens. Cristian Radu a respectat prevederile legii electorale şi a amplasat scena, dar angajaţi ai Primăriei au intervenit cu stivuitoarele, decişi să o distrugă. Doar pentru că s-a apelat la Poliţia Naţională incidentul nu a degenerat, iar cei menţionaţi nu s-au mai legat de scenă.

Vezi ce spune Tusac

Întrebat cum comentează acuzaţiile care i se aduc şi lipsa de fair play de care staff-ul lui Cristian Radu susţine că dă dovadă, actualul primar al municipiului Mangalia, social democratul Claudiu Tusac, aspirant la un nou mandat de edil şef, ne-a declarat: „Nu mă interesează Cristian Radu. Eu am proiecte pentru oameni".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii