Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Idei de reducere bugetara

ro

17 May, 2010 21:40 979 Marime text

Reducerea cheltuielilor bugetare în Parlament a dat naştere unor idei năstruşnice din partea deputaţilor. Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară a propus ca în România să fiinţeze Parlamentul virtual, în acest fel cheltuielile urmând să fie reduse cu aproape 80%.

"Probabil, pentru România este mult prea devreme, dar cine ştie. Gândiţi-vă cât de multe cheltuieli s-ar putea reduce în felul acesta. Ştiu că dumneavoastră (presa - n.r.) nu v-ar conveni că nu ne-aţi mai avea la îndemână aşa uşor, dar practic foarte multe cheltuieli s-ar duce în jos. Cred că am putea vorbi de 70 - 80% reduceri dacă am face aşa ceva", a spus Pambuccian.

Pambuccianeste susţinut de Adrian Năstase, deputat PSD. Valeriu Zgonea ar fi propus la râ ndul lui ca "parlamentarii să intre în concediu timp de şapte luni". Toate aceste idei au fost prezentată astăzi, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor unde s-a discutat pentru modurile în care forul legislativ şi-ar putea reduce cheltuielile.

Astfel, deputaţii şi-ar putea plăti singuri cazarea la hotel şi benzina când merg prin ţară. Chiar în ziua în care liderul PSD Victor Ponta a propus reducerea cu 50% a bugetelor instituţiilor centrale, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a recomandat diminuarea posturilor de conducere, reducerea deplasărilor externe şi a cheltuielilor pentru transportul intern şi cazarea parlamentarilor.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii