Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horoscopul lunii octombrie 2010

ro

01 Oct, 2010 11:58 2266 Marime text
Berbec

Primele 8 zile ale lunii octombrie stau sub semnul lui Saturn. Si cum conjunctiile lui Saturn cu Soarele, din 1 octombrie, respectiv cu Mercur, din data de 8, se petrec in semnul opus, Berbecii se pot concentra acum pe relatii. Stabilitatea pare sa intervina in viata lor, Berbecii se simt pregatiti sa isi asume responsabilitati. Berbecii pot impresiona la inceputul lunii prin seriozitate, caracterul lor pasional pare ca se metamorfozeaza in relatii de durata si de succes. Colaborari, uniuni pe baze sentimentale, parteneriate de tot felul, se leaga si se negociaza acum pe termen lung pentru Berbeci. Dupa 8, cand Venus isi incepe retrogradarea, Berbecii s-ar putea sa fie nevoiti sa plateasca niste datorii. Ei vor demasca anumite persoane din anturaj care nu sunt chiar atat de dezinteresate pe cat pareau. Berbecii, de exemplu, care au primit un cadou sau un favor, s-ar putea trezi in situatia de a rasplati binele care li s-a facut odinioara. Le cam vine scadenta Berbecilor, care pot sa ramana chiar cu un gust amar de pe urma unor dezamagiri provocate de oameni la care nu s-ar fi asteptat. Berbecii se vor convinge de valabilitatea proverbului "fiecare isi trage spuza pe turta lui". Ei vor putea face insa o selectie foarte riguroasa a oamenilor si, cu un ochi critic ascutit, vor putea renunta la compania celor nedemni de timpul si atentia lor. Jumatatea lunii le aduce Berbecilor o stare de plutire, vecina cu reveria. Ei pot privi viitorul in culori deschise, dar nu prea se pot lauda ca sunt si pragmatici. De aceea, Berbecii ar face bine sa nu se iluzioneze si sa nu creada in nicio promisiune pana nu se adevereste. Berbecii risca in aceasta perioada sa dea vrabia din mana pe cioara din pom. Atentie! Prin preajma datei de 22, Berbecii ar putea rsimti o stare generala de confuzie, de dezordine in mintea si sentimentele lor. Cuadratura dintre Marte si Neptun le cam taie aripile si le cauzeaza frustrari si o senzatie de alienare. Lucrul in echipa ar putea sa nu le priasca Berbecilor in acest timp, de aceea ar fi mai bine pentru ei sa se concentreze pe activitati intreprinse pe cont propriu. Sfarsitul lunii se prezinta chiar armonios pentru Berbeci, care ar trebui sa primeasca mici atentii din partea celorlalti. De asemenea, ei vor lasa impresia ca sunt maestri ai deghizarii, pentru ca vor avea ceva de ascuns. Misterul va pluti in jurul lor. Berbecii pot avea parte de o bucurie interioara a carei cauza nu sunt deocamdata dispusi sa o divulge.

Taur

La munca, inainte! Aceasta pare a fi deviza Taurilor in prima saptamana si mai bine din luna octombrie. Saturn conjunct cu Soarele, apoi cu Mercur ii inzestreaza pe Tauri cu o calitate de fier: o ambitie iesita din parametrii lor normali. Taurii care au fost cam somnolenti, delasatori sau resemnati in ultima perioada, vor pune osul la treaba. Nu va pune nimeni biciul pe ei, ci ei singuri vor scormoni in interiorul lor si vor gasi resursele necesare pentru a se inhama din nou la treaba. In plus, Venus conjuncta cu Marte in zodia opusa revarsa asupra lor luminile rampei. Taurii sunt chemati la scena deschisa, ei sunt din nou sociabili, amabili, seducatori, asa cum le sta lor bine. Taurii sunt acum curtati, sunt ademeniti cu oferte de parteneriat sau colaborare, dificultatea cea mai mare parand a fi alegerea pe care o au de facut. Dupa data de 8, Venus, nimeni alta decat stapana lor, isi incepe retrogradarea. Relatiile Taurilor sunt luate la bani marunti. Taurii se pot convinge de sinceritatea anumitor persoane din anturaj si isi pot revizui serios atitudinea fata de cei care nu merita atentia lor. Taurii fac "casting" si numai cei care merita sa le ramana alaturi vor rezista. Taurii vor spune lucruri pe care pana acum doar le gandeau si vor vor lasa deoparte diplomatia ori curtoazia sociala caracteristica. "Ce e in gusa si in capusa" pentru Tauri. Pe la jumatatea lunii, pot aparea anumite tentatii in ceea ce priveste cariera. Trebuie notat ca Taurii nu sunt prea lucizi si ca multe din impresiile lor sunt departe de a fi realiste. Asa ca ar fi bine ca nativii acestei zodii sa ceara si a doua opinie inainte de a da un verdict definitiv. S-ar putea sa se lase orbiti de ceva care ascunde in fapt si numeroase capcane de care nu sunt constienti. Prin preajma datei de 22, cu Marte in cuadratura cu Neptun, iluzia pare a fi cu atat mai mare, asa ca prudenta trebuie ridicata la puterea a doua. Taurilor li se poaate promite marea cu sarea, insa ar trebui sa nu zica "hop" pana nu au trecut parleazul. Ultima saptamana ar trebui sa reinstaureze calmul in viata Taurilor. Venus in conjunctie cu Mercur pe 25 si cu Soarele pe 29 reinscauneaza starea de gratie in cotidianul Taurilor. Ei pur si simplu se pot detasa de rutina si de probleme, incat, pardon de expresie, s-ar putea sa-si incorporeze in vocabular replica "mi se rupe". Ei vor fi inclinati mai mult spre partea pozitiva, vor fi excesiv de politicosi si de prietenosi cu toata lumea, incercand sa daruiasca tot mai multa afectiune. Taurii se vor da practic peste cap cu scopul de a se face cat mai placuti si de a obtine apreciere si confirmare din partea celorlalti.

Gemeni

Stabilitate sentimentala si siguranta emotionala? Iata niste vorbe adesea prea mari pentru nativii acestei zodii. Nu si de aceasta data. Primele 8 zile din octombrie, cu Saturn atat de puternic in casa iubirii, ii pot aduce pe Gemeni pe calea cea dreapta. Inima Gemenilor e facuta acum sa bata pentru o singura persoana. Ei vor renunta la flirt, la jovialitate, la atitudinea conform careia viata este un simplu joc. Gemenii devin foarte seriosi dintr-o data, in atitudine si in planuri, ceea ce ar putea chiar sa-i sperie pe partenerii lor. Ei pot ajunge chiar la extrema cealalta, sa devina dintr-o data sobri, sa impuna conditii, sa traseze limite. In plan social, in schimb, Gemenii se pot afirma foarte bine intr-un domeniu. E timpul ca ei sa iasa in fata si sa capete recunoasterea publica, ceea ce are toate sansele sa se intample la inceput de octombrie. Cum din data de 8, Venus devine retrograda, relatiile de munca, dar si sanatatea, devin centre majore de interes pentru Gemeni. E o perioada buna pentru Gemeni sa isi regleze raporturile de munca. Ei vor putea sa afle despre anumiti colegi lucruri pe care n-ar fi dorit sa le stie. Mai bine acum, insa, decat mai tarziu. Ei vor fi capabili astfel sa intocmeasca o ierarhie corecta: cine ii sustine, cine ii barfeste, cine ii uzurpa. In ceea ce priveste sanatatea, nu ar fi rau ca Gemenii care nu se simt tocmai bine sa faca niste investigatii clinice. Aparatul reproducator poate provoca neplaceri atat femeilor, cat si barbatilor, la orice varsta, asa ca o vizita la ginecolog, medic de familie sau alt specialist s-ar putea dovedi utila. La jumatatea lunii, pentru ca orice minune tine de joi pana mai apoi, Gemenii isi regasesc aplombul si romantismul. Ei revin cu capul in nori, unde isi duc si partenerul. Vorbe frumoase, capacitate de seductie, joc de scena. In jurul datei de 22, cuadratura Martte - Neptun le poate afecta Gemenilor din nou sanatatea: risc de infectie, de intoxicare, de boala ascunsa, cu stari febrile. Dieta este acum de prima importanta pentru Gemeni, care ar trebui sa fie foarte grijulii nu doar cu ceea ce mananca, ci si cu stilul de viata, in special cu odihna. Ultima saptamana ar trebui sa aduca in schimb Gemenilor o ameliorare pe linie a tuturor functiilor. Ei se vor putea simti bine, vor fi inspirati, ambitiosi si vor putea sa fie chiar un factor de echilibru la locul de munca. Gemenii isi vor regasi cadenta, vor fi pusi pe glume si vor reusi sa-i distreze pe ceilalti, in special pe colegii de serviciu care au trecut cu bine testul prieteniei si al onestitatii.

Rac

Stim cu totii ce inseamna pentru Raci sentimentul de securitate personala si de apartenenta la un grup de suflete. Saturn vine in primele 8 zile ale lunii octombrie tocmai in intampinarea celor mai profunde nevoi emoitionale ale Racilor. Ei vor putea sa se simta, dupa mult timp, foarte bine in sanul familiei. Vor avea senzatia ca sunt ocrotiti, protejati, acceptati, doriti, rasfatati de catre ceilalti membri ai familiei, iar asta ar trebui sa-i faca sa se simta in al noualea cer. Racii ar trebui sa inteleaga acum foarte bine conceptul "acasa" si sa isi dea seama foarte bine unde anume si langa cine pot ei sa se simta cu adevarat "acasa". Integrarea in familie si stabilitatea caminului sunt deziderate care pentru Raci capata acum valentele unui vis implinit. Cei care si-au dorit o casa ori o schimbare de domiciliu, au toate sansele sa faca o achizitie sau sa se mute intr-un loc unde sa isi gasesasca linistea. Retrogradarea lui Venus in Scorpion incepand cu data de 8 octombrie le ridica Racilor probleme de constiinta. Racii parca se trezesc dintr-un somn adanc si pun ochii pe omul de care sunt indragostiti, de mai mult sau mai putin timp. Ei incep sa examineze comportamentul partenerului, sa declanseze o ancheta, sa faca pe detectivii. Iar ceea ce urmeaza sa afle s-ar putea sa nu fie pe aceeasi lungime de unda cu orgoliul sau cu asteptarile lor. Multe dintre suspiciuni se vor adeveri si multi Raci vor afla adevaruri crude, insa ei sunt pregatiti sa faca fata oricarei situatii. Reglarea de conturi cu partenerul de viata pare pe cat de necesara, pe atat de iminenta. Ei vor putea pune in balanta beneficiile si minusurile relatiei afective. La final, vor cantari care dintre ele atarna mai greu. Sunt de asteptat rupturi acolo unde lucrurile au degenerat peste limita de toleranta dar, la fel de bine, in cazul altor Raci, e la fel de probabila purificarea relatiei si realinierea la linia de start in doi, gata pentru un nou inceput. Racii au un rastimp la dispozitie sa afle cine este cu adevarat omul pe care il iubesc. Racii care se indragostesc acum ar face bine sa nu cada in pacatul idealizarii partenerului, pentru ca se vor lasa dusi de valul emotiilor. Sa ia lucrurile pas cu pas, pentru ca abia dupa 18 noiembrie vor putea sa redevina rationali. Jumatatea lunii poate sa aduca Racilor mustrari pe care si le fac singuri, procese de constiinta. Ei trebuie sa isi asume acum orice decizie legata de persoana iubita. Prin preajma datei de 22, cu Marte in cuadratura cu Neptun, Racii s-ar putea sa intre la niste cheltuieli. Fie partenerul, fie copiii, au nevoie de sprijin material. Racii ar trebui sa ajute cu inima deschisa, fara parere de rau. Generozitatea lor va fi pusa la incercare. Ultima saptamana din octombrie pare ca reinstaureaza linistea in viata Racilor, care reintra pe un fagas normal. Racii se simt acum impacati si pregatiti sa faca fata tuturor provocarilor pe care le au in fata, cu optimism. Atitudinea pozitiva este de altfel atuul Racilor in aceasta perioada. Optimismul lor va fi contagios, se va revarsa asupra persoanei iubite si a copiilor, care ii vor considera foarte simpatici si de nadejde.

Leu

Leii sunt in pragul unor angajamente foarte serioase. Pentru ei, chiar daca e vorba de acorduri sau intelegeri pentru care nu exista o forma scrisa si semnata, vorba e vorba! Iar daca si-au asumat o promisiune, se vor da peste cap sa o duca la indeplinire. La urma urmei, pentru ei e o chestiune de mandrie! Saturn in conjunctie cu Soarele, ulterior cu Mercur, le va da Leilor o forta de argumentare uimitoare in primele 8 zile ale lui octombrie. Leii vor sti sa puna punctul pe "i", vor vorbi destul de putin, dar vor spune exact vorbele magice care sa faca interlocutorul sah-mat. Orice prezentare in public, conferinta etc, va avea darul sa le sporeasca Leilor autoritatea si sa le intareasca reputatia. Succesul la orice examen, fie el oral sau scris, pare asigurat. Leii care doresc sa sustina examenul auto nici ca puteau sa gaseasca un interval mai propice. In egala masura, relatia cu fratii si surorile poate sa se reaseze acum pentru lei pe baze extrem de solide. Incepand cu data de 8, cand Venus retrogradeaza in Scorpion, Leii vor incepe sa intoarca pe fata si pe dos viata de familie: Oare au familia pe care si-au dorit-o? Oare casa e pe gustul lor? Oare n-ar trebui sa se mute? Oare n-ar trebui sa faca schimbari de decor? Dilemele ii vor lua cu asalt pe Lei, care se vor framanta pe aceste teme pana la sfarsitul lunii, chiar si mai mult. In urma acestor framantari, ei vor putea sa redescopere insa valoarea familiei si sa identifice oamenii si lucrurile de suflet, care reprezinta cu adevarat ceva pentru viata lor. Leii vor putea fi foarte sinceri cu ei insisi si vor fi capabili sa faca diferenta intre ceea ce li se potriveste si ceea ce este in plus in viata lor. Jumatatea lunii ii gaseste pe Lei intr-un apogeu de creativitate. Munca lor, de orice natura ar fi ea, va purta insemnele originalitatii Leului. Ei vor dori sa faca lucrurile altfel si chiar acolo unde meseria necesita precizie, vor gasi o portita pentru a adauga o pata de culoare in munca lor. Mare succes e de asteptat sa aiba Leii care se adreseaza maselor, mai ales cei care activeaza intr-un domeniu artistic sau spiritual. Mesajul lor ajunge drept la tinta, emotioneaza si impresioneaza, pana intr-acolo incat ajunge sa faca adepti sau sa dezvolte un fan-club. Cu toate acestea, zilele din preajma datei de 22 s-ar putea sa fie mai tensionate si mai confuze. Atunci, Leii vor parea ca dau in gol, ca muncesc pe gratis, ca eforturile lor nu sunt rasplatite. De aceea, ei ar trebui sa invete sa daruiasca fara sa astepte prea mult in schimb. Din cand in cand, e nevoie si de eforturi altruiste, dezinteresate. Leii vor fi mai individualisti in perioada respectiva, dar vor putea sa se afirme mai bine ca valori de sine statatoare, care se desprind si se evidentiaza din cadrul grupului. In ultima saptamanii a lunii octombrie, Leii s-ar putea sa aiba ceva de sarbatorit. Dispozitia lor e de asteptat sa fie festiva si contagioasa pentru cei din jur. O mica vacanta sau o excursie de cateva zile le-ar prii Leilor cat nu se poate mai bine.

Fecioara

Fecioarele au de luptat in primele 8 zile ale lunii cu nesiguranta financiara. Nativii acestei zodii au tendinta sa dramatizeze, sa afirme ca nu au bani, sa vada lipsuri chiar si acolo unde nu e cazul. Totusi, Fecioarele au ocazia in acelasi timp sa constate pe propria piele ca exagereaza. Ele au asadar un inceput de octombrie contradictoriu. Pe de o parte, se plang, pe de alta vad si ele bine ca nu e al cu coarne chiar asa de negru, numai ca le e greu sa recunoasca. Multe Fecioare isi pot propune acum un obiectiv pe cat de indraznet, pe atat de realizabil: sa faca bani. Iar talentul este de partea lor. Multe Fecioare vor inregistra castiguri de pe urma unor abilitati sau preocupari pe care pana acum nu le-au valorificat suficient. Parca mintea Fecioarelor este motivata acum numai de aceasta idee a banilor. Ba, mai mult, Fecioarele sunt acum cele mai potrivite sa-i invete si pe altii cum sa isi sporeasca veniturile. Din data de 8, Venus retorgradeaza in Scorpion. Relatiile cu ceilalti sunt imediat luate la bani marunti. "Ceilalti" inseamna in primul rand frati si surori, veri si rude apropiate. Fecioarele care au frati la distanta sau care nu si-au mai vizitat de mult niste rude apropiate, au acum ocazia sa participe la reuniuni de familie. Colaborarea dintre frati este pusa la incercare. Daruirea si iertarea sunt testate. Multe Fecioare se vor impaca cu fratii care se dovedesc a fi de buna credinta, dar multe Fecioare vor alege la fel de bine sa se indeparteze de fratii sau de rudele apropiate care isi dau arama pe fata. Sunt Fecioare care vor afla lucruri neplacute despre frati, constatand ca directiile pe care au apucat-o sunt de-a dreptul ireconciliabile. Macar este bine pentru Fecioare ca pot face ordine si curatenie in viata lor privata. Fecioarele vor afla acum pe cine pot sa conteze si cine urmareste de fapt sa obtina doar foloase de pe urma lor, exploatandu-le. O alta linie de evolutie pentru Fecioarele s-ar putea sa fie inclusiv raporturile cu vecinii. Sunt vecini care se pare ca au ceva de impartit cu Fecioarele, au reclamatii de facut, vor cativa metri de pamant sau despagubiri pentru o mica inundatie. Inclusiv la acest capitol, Fecioarele vor putea stabili acum o ierarhie corecta si vor putea alcatui doua coloane. Pe una dintre ele vor trece numele fiecarui "vecin bun", iar pe cealalta va insira fiecare "vecin rau" dupa numele lui. Jumatatea lunii le gaseste pe Fecioare foarte creative, ele doresc sa aduca un adaos de frumusete in viata lor, asa ca se vor exprima mai rafinat si mai subtil, vor comunica intuind ce e in mintea interlocutorului. Zilele din preajma datei de 22 s-ar putea sa se asocieze unor situatii mai stresante, unor drumuri facute degeaba, unor amanari, unor incurcaturi in acte. Nervozitatea se disipeaza insa in ultima saptamana din octombrie, cand Fecioarele isi redobandesc pragmatismul. Nativii Fecioara impresioneaza acum prin calitatile oratorice, de aceea orice forma de examen sau orice prezentare are mari sanse sa se incheie cu un triumf.

Balanta

Daca vorbim despre Balanta, vorbim acum de fapt despre zodia vedeta a acestei luni. Cel putin, in primele 8 zile din octombrie, conjunctiile dintre Saturn si Soare, apoi dintre Saturn si Mercur, le aduc Balantelor o imunitate crescuta in plan fizic si o capacitate de concentrare fantastica la nivel mental. Balantele pot fi puse acum la incercare, pentru ca vor face fata cu brio oricarei sarcini. Ele sunt mai hotarate ca niciodata, au o putere de munca iesita din comun si sunt motivate de dorinta de afirmare. Balantele au mintea limpede, gandesc logic, vorbesc la subiect si pot castiga orice disputa verbala. Sa nu se puna nimeni cu Balantele la inceputul lunii! Performanta este cuvantul de ordine pentru ele, iar excelenta este singurul nivel la care ele stiu sa evolueze. Balantele sunt extrem de competitive, asa ca acolo unde se intocmeste un clasament, ele vor iesi in fata negresit. In cadrul grupului, Balantele isi vor demonstra acum calitatile de capitan de echipa. Dupa 8 octombrie, Venus este retrograda in Casa banilor. Sa nu creada cineva ca Balantele vor intra intr-o gaura neagra si vor saraci (poate, cel mult, cele nechibzuite)! Nici vorba. Mesajul acestui tranzit astral este cu totul altul: Balantele vor avea timp sa afle valoarea banilor. Economisirea ar fi o idee foarte buna, pentru ca intr-adevar exista si un mare risc de accident financiar pentru Balantele care doresc sa achizitioneze acum articole de lux. Total nerecomandat, pentru ca ele privesc printr-o lentila deformata. Daca acum cumpara ceva extravagant, care li se pare frumos si unic (o haina de blana scumpa, sa zicem, sau un colier cu diamante), la sfarsitul retrogradarii lui Venus, dupa 18 noiembrie, s-ar putea sa se caiasca amarnic. Ceea ce li se parea unic si iesit din comun, s-ar putea sa devina dintr-o data urat si banal in ochii lor, incat Balantele ajung sa se intrebe "Unde mi-o fi fost capul cand am aruncat banii pe fereastra?" Repet, este vorba de Balantele amatoare de investitii extravagante. In schimb, Balantele pot avea noroc dupa 8 incolo, toata luna, de... chilipiruri. S-ar putea ca Balantele sa constate ca un obiect electrocasnic mult dorit (ceva utilitar sau decorativ, dar simbolic, nu extravagant) este la promotie chiar in aceasta perioada. Asa ca Balantele ar face bine sa porneasca goana dupa reduceri, pentru ca sunt cea mai avantajata zodie cand vine vorba de obiecte de valoare la preturi scazute. Pe la jumatatea lunii, Balantele sunt destul de preocupate atat de expectul exterior (sa speram ca si de conditia fizica), cat si de activitatile artistice ori distractive. Balantele care practica o forma de arta vor putea sa se puna in valoare. Cele care, sa zicem, nu canta la vreun instrument muzical sau nu stiu sa picteze, vor avea in schimb impulsul de a vizita muzee, expozitii sau de a participa la evenimente culturale. Zilele din preajma datei de 22 ar putea cauza Balantelor o mica pierdere financiara sau o mica dezamagire, care provine mai degraba din lipsa de sincronizare intre asteptari si posibilitati. Balantele care isi fixeaza acum obiective foarte inalte si care, mai ales, cer prea mult de la ceilalti, vor fi nevoite sa isi ajusteze nivelul asteptarilor. Ultima saptamana a lunii pare insa ca readuce Balantelor echilibrul financiar. Mai ales Balantele care presteaza activitati intelectuale ori artistice sau care lucreaza cu publicul pot cunoaste acum o expansiune care s-ar putea sa le ia chiar si pe ele prin suprindere.

Scorpion

In octombrie, Scorpionii sunt si ei la putere. Cu Venus, Mercur, Soare si Marte in zodia lor, rand pe rand sau toate patru impreuna, Scorpionii "isi baga coada" peste tot. Numai ca prezenta lor nu este neaparat vizibila. Sorpionul este forta care actioneaza din umbra, dar care pune lucrurile in miscare. Nativii acestei zodii sunt, cel putin in primele 8 zile ale lunii, subversivi, se insinueaza in diverse pozitii, manipuleaza foarte usor si reusesc sa isi atinga scopuri care celorlalti nu le sunt prea clare. Dar Scorpionii stiu exact pentru ce lupta, isi urmaresc tinta cu tenacitate si apeleaza, daca e nevoie, chiar si la mijloace indoielnice, constrangeri de pilda. Conjunctiile din Balanta de la inceputul lunii au darul de a testa Scorpionilor credinta. Nativii acestei zodii vor invata sa creada in ei, in ceilalti si intr-o misiune pe care o au. De asemenea, pentru unii dintre ei raportul cu Dumnezeu se renegociaza acum, din punctul lor de vedere. Unii Il trag la raspundere, in timp ce altii isi aduc aminte de El si Il invoca tot mai des. Una peste alta, Scorpionii se vor convinge de validitatea legii cauzei si a efectului. Ei vor culege acum ceea ce au semanat in trecut. In contextul dat, unii isi vor primi rasplata, iar altii vor plati, conotatia fiind de natura karmica. Retrogradarea lui Venus in propria zodie incepand cu data de 8 octombrie ii va face pe Scorpioni foarte atenti la modul in care se prezinta in lume si in care sunt receptati. Scorpionii isi vor dori tot mai mult sa fie apreciati si sa primeasca afectiune. De aceea, ar trebui sa nu uite sa mai si daruiasca, sa nu astepte sa vina totul de la ceilalti fara sa ofere nimic la schimb. Scorpionii pot intra asadar intr-un joc al aparentelor. Ei vor "sa para" intr-un fel anume - frumosi, destepti, bogati - fiecare dupa aspiratiile sale. Se ridica astfel din nou problema increderii in fortele proprii. Va persista totusi vreo doua luni aceasta nevoie a Scorpionilor de a se manifesta, de a demonstra celorlalti valoarea pe care o au. Pe la jumatatea lui octombrie, Scorpionii s-ar putea simti foarte atrasi spre radacinile lor. Ei ar putea sa petreaca mai mult timp in sanul familiei, de care se cam simt in aceasta perioada extrem de atasati. Desi, bineinteles, nu lasa sa se vada, Scorpionii pot manifesta un grad ridicat de vulnerabilitate si de nesiguranta, de care pot sa se vindece numai in spatiul retras al propriului camin, in mijlocul familiei. In jurul datei de 22, cand Marte face o cuadratura cu Neptun, Scorpionii ar putea fi hipersensibili, usor iritabili. Ei vor avea impulsul de a riposta la orice si de a deforma spusele celorlalti in defavoarea lor. Li se poate parea ca are cineva ceva cu ei, impresie care este de fapt autoindusa. Cunoscand aceasta stare de anxietate, Scorpionii sunt de acum preveniti sa nu puna paie pe foc si sa evite disputele. Ultima saptamana din octombrie ar trebui sa le sporeasca vitalitatea si pofta de viata. Soarele intra in Scorpion pe 23 si le aduce optimism si buna dispozitie. De la persoanele ascunse, misterioase, de la inceputul lunii, Scorpionii se transforma in final in prezente agreabile si extrem de prietenoase, o companie placuta pentru oricine.

Sagetator

Daca bateti pe umar un Sagetator in primele 8 zile din octombrie si va raspunde "Iarta-ma, nu te-am auzit, nu eram atent", aflati ca Sagetatorul e doar cu trupul aici si acum. Cu mintea, el a aterizat direct in viitor. Saturn din Balanta, prin aspectele pe care le face, il pune pe Sagetator sa faca planuri serioase pe termen lung. Sagetatorii pot lua acum decizii foarte importane legate de viitorul lor. Multe proiecte serioase vor incepe sa se contureze. Sagetatorii gasesc sustinatori pentru cauza lor, le sare cate cineva in ajutor, au pe cine sa conteze daca au nevoie de sprijin. Din acest punct de vedere, parca ceilalti potrivesc lucrurile de asa maniera incat Sagetatorului sa-i fie bine. Tot in acest debut de luna, Sagetatorii pot lega prietenii trainice. Mai mult, in grupul din care ei fac parte, ar putea fi alesi in calitate de reprezentanti, de purtatori de cuvant sau, cine stie, de lideri de sindicat. Grupul il gireaza pe Sagetator si il propulseaza. Dupa 8 octombrie, cand Venus retrogradeaza in Scorpion, Sagetatorii au de trecut niste teste de corectitudine. Este momentul ca cei ce au umblat cu mijloace necinstite, au inselat in afaceri sau si-au tradat partenerii de viata sa se cam achite de niste datorii karmice. Exista acest risc urias de demascare pentru Sagetatorii care au ceva de ascuns. Nu le mai merge, lucrurile ies la lumina, adevarul se ridica la suprafata. Explicit, Sagetatorii vor sta fata in fata cu consecintele propriilor fapte. Asa ca cei care se stiu cu musca pe caciula fie pregatesc terenul, fie se opresc o perioada din ceea ce aveau de ascuns. Evident, la polul opus, Sagetatorii onesti, cu constiinta curata, se vor putea bucura de o stare de bine, de multumire si de armonie cu ceilalti. In functie de performantele anterioare, Sagetatorii vor fi preamariti sau, dupa caz, discreditati. Jumatatea lunii le creste Sagetatorilor sansele ca planurile pe care le au sa prinda contur. Pot aparea negocieri ferme si intelegeri care se perfecteaza. Data de 22 se poate asocia in schimb unei etape destul de stresante. Sagetatorilor parca nu le iese chiar ceea ce si-au propus, intampina dificultati, au parte de poticneli. Dar asta se intampla si din cauza ca Sagetatorii vor ca totul sa se petreaca acum. De aceea, ei trebuie sa invete sa aiba rabdare si sa mearga inainte cu optimismul specific zodiei lor. Ultima saptamana a lunii octombrie ii mai imblanzeste pe Sagetatori, care devin mai temperati. Elanul lor se mai interiorizeaza, reusind sa faca diferenta intre proiecte realizabile si pure fantezii. Sagetatorii reusesc sa practice introspectia si sa isi recunoasca posibilitatile, sa isi infrunte limitele.

Capricorn

Ce-si doresc Capricornii? Stabilitate si un loc bine definit in cadrul structurii sociale. Primele 8 zile ale lunii octombrie le pot implini multe dintre "poftele ce le-au poftit". Saturn, stapanul lor, foarte bine sustinut in Balanta, le aduce in aceasta perioada un plus in ochii celorlalti. Capricornii pot face un salt pe scara sociala, dar cel mai important, aceasta stare este resimtita de ei ca pe o sursa de confort interior. Capricornii nu sunt interesati neaparat "sa vada lumea" performantele sau evolutia lor. Ei vor doar atat: sa se simta ei bine in pielea lor. Si au sanse din ce in ce mai mari sa isi sporeasca stima de sine. Capricornii pot asadar sa isi delimiteze un simt al propriei valori. Mai mult, daca au ratacit in ultima vreme fara o directie precisa, ei incep sa isi dea seama ce anume ar dori sa reprezinte: ce rol social, ce cariera li s-ar potrivi mai bine, cum ar vrea sa-i priveasca oamenii in general. Capricornii traiesc acum o etapa de clarificare a rolului social si a locului pe care il ocupa in familie, in profesie, in comunitatea din care fac parte. Reputatia Capricornilor este in ascensiune si sunt de asteptat reusite pe care, pana nu demult, le considerau, in pesimismul lor, de neatins. Retrogradarea lui Venus in Scorpion, care incepe in data de 8, ii va face pe Capricorni tare exigenti. Capricornii vor intinde capcane si vor da teste prietenilor. Dupa 18 noiembrie, la finalul retrogradarii lui Venus, s-ar putea ca multe nume sa fie taiate cu pixul rosu de pe lista apropiatilor. Capricornii se conving acum cat de mult sau de putin atarna la cantar relatia cu anumite persoane. Multe dintre ele se vor dovedi incorecte, numai bune de intrerupt, altele - dezintereate si demne de a fi continuate. Capricornii vor pune piciorul in prag si vor fi de neinduplecat in fata probelor care ii discrediteaza pe unii asa-zisi prieteni de pana acum. In plus, Capricornii au ocazia sa se lamureasca tot acum, pana la sfarsitul lunii, pe cine pot conta in proiectele pe care le au cu viata lor. Din nou, unele persoane care le-au promis sprijinul, ii vor dezamagi cum nici n-ar fi crezut. Viceversa e valabila. Persoane de la care nu sperau mare lucru le pot veni acum in ajutor si pot demonstra o sinceritate pe care nici n-ar fi banuit-o. Capricornii pot sa faca asadar o selectie drastica si dramatica a persoanelor apropiate, in special a prietenilor si a persoanelor influente din viata lor. Pe la jumatatea lunii ar putea aparea pentru Capricorni niste surse de venit aproape misterioase, pe care nu prea contau. Actiunile lor de natura prfesionala pot fi incununate cu succes, iar remunerarea poate fi pe masura. Trebuie semnalata totusi o oarecare oscilatie a fondurilor: acolo unde Capriocornii erau siguri de niste bani, s-ar putea sa dea gres; in schimb, prin legea compensatiei, ei obtin castiguri de unde se asteptau mai putin. Zilele din preajma datei de 22 pot fi destul de conflictuale. Capricornii au tras concluzii, au "mirosit" oamenii din jurul lor, numai ca daca sunt provocati, isi vor da drumul la gura si le vor spune verde in fata tot ce au pe suflet. Barfele si uneltirile pe la spate vor fi tratate de Capricorni ca pacate capitale, iar autorii lor vor fi pe veci condamnati la dizgratie. Ultima saptamana atenueaza posibilele izbucniri nervoase. Atmosfera generala devine mai cordiala, mai putin tensionata, apele se pare ca se linstesc, unele proiecte incep sa se concretizeze, iar viata sociala incepe sa se normalizeze.

Varsator

In primele 8 zile ale lunii octombrie, Varsatorii ar putea lasa impresia ca dau pe dinafara. Saturn in conjuctie cu Soarele, apoi cu Mercur, face din Varsatori surse nesecate de informatie. Varsatorii pot vorbi mult, dar la obiect, impartind in dreapta si in stanga cunostinte relevante, care pot fi de folos celorlalti. De aceea, Varsatorii sunt chemati acum sa sustina prezentari, sa isi impartaseasca din experienta de viata, sa ii invete la randul lor pe altii. Ei pozeaza acum in intelepti incontestabili, lideri in domeniul lor de activitate, profesionisti fara drept de apel. Gradul lor de competenta este recunoscut unanim. Si ca sa se convinga si ei de asta, multi dintre Varsatori vor urmari sa obtina diplome sau certificari pentru atestarea nivelului lor de expertiza. Unii vor alege sa se inscrie la cursuri de perfectionare, altii se vor inscrie chiar la facultate, urmarind sa obtina un document care sa le autentifice cunostintele. In plus, relatiile cu strainatatea redevin de actualitate. Numerosi Varsatori se pot gandi serios la relocare. Altii, reiau legatura cu prieteni, rude sau cunostinte plecate in strainatate sau cu prieteni straini. Corespondenta sau lectura, studiul in limbile straine poate fi acum o realitate in viata Varsatorilor. De asemenea, cei care vor aplica la o bursa de studii in strainatate vor avea mari sorti de izbanda. Tot ce se intampla acum in viata Varsatorilor are menirea de a le deschide orizontul si de a le arata cai pana acum nebanuite, pe care se simt tentati sa paseasca. Retrogradarea lui Venus din Scorpion ii poate impinge pe Varsatori catre alegeri interesante in ceea ce priveste profesia. Multi vor dori acum sa isi extinda activitatea de baza si sa isi ia un al doilea job ori sa urmeze in paralel un curs de recalificare. De asemenea, perioada aceasta poate aduce Varsatorilor unele beneficii restante. Mai de mult, Varsatorilor li s-a impedicat o ascensiune, ei au fost opriti de la o promovare sau de la o marire de salariu. Si iata ca acum, dintr-o data, situatia pare ca se deblocheaza. Varsatorii pot face un salt aproape spectaculos in cariera si pot da o lovitura de imagine. In timp ce altii resimt acut criza, se pare ca Varsatorii, dimpotriva, au prins un val pe care fac surf. Jumatatea lunii poate sa le aduca Varsatorilor inclusiv niste veniuri aproape nesperate. Ei pot ramane de-a dreptul perplecsi datorita modului in care se aranjeaza lucrurile. Cam in jurul datei de 22, un dezechilibru financiar ar putea totusi sa-i ameninte: o pierdere, o cheltuiala neprevazuta care sa le strice linistea si sa le dea niste planuri peste cap. Poate fi, de asemenea, vorba de niste bani care nu mai vin, de o persoana care ii trage pe sfoara si nu plateste sau returneaza un imprumut. Poate fi la mijloc insa o simpla amanare. Varsatorii se simt puternici, trec peste incident si reusesc oricum sa recupereze cumva paguba. In ultima parte a lunii octombrie, Varsatorii pot fi extrem de degajati. Ei se pot simti foarte bine din punct de vedere social, ceea ce aduce o stare de bine pe toate celelalte paliere ale vietii. Varsatorii pot incheia luna cu un sentiment de implinire si de satisfactie ca lucrurile au luat o turnura care sa-i avantajeze si sa-i puna in valoare.

Pesti

Ce se poate spune despre nativul Pesti la inceputul lunii octombrie? Ca inoata ca... pestele in apa. Planetele din Balanta lucreaza in favoarea lor si pun lucrurile in miscare fara ca exponentii acestei zodii sa se deranjeze macar. Tot ce trebuie sa faca este sa astepte, iar universul va conspira la indeplinirea dorintelor lor care, poate, stau de ceva vreme ascunse intr-un sertar. In primul rand, Pestii pot sa regleze conturile cu o serie de institutii financiare. Unii isi pot inchide credite, altii pot sa renegocieze termeni contractuali sau dobanzi. De la administratia financiara pot veni semnale pozitive, unii ar putea chiar sa primeasca bani inapoi in urma unor recalculari. Esential este ca, acum, Pestilor li se da, nu li se ia. O rara ocazie, mai ales cand vorbim de raporturi cu autoritatile Statului. In plus, din partea altor institutii sosesc raspunsuri pozitive mult asteptate: se aproba o cerere, se da un aviz pe un document, de la Casa de Pensii soseste in sfarsit decizia de pensionare care trena s.a.m.d Exemplele pot continua. In plus, perspectiva unor mosteniri poate fi mai aproape ca oricand. Pestii isi fac deja planuri legate de bunurile ce le vor intra in posesie. Retrogradarea lui Venus in Scorpion le readuce in prim-plan Pestilor o serie de idealuri. Poate de mult si-au dorit sa incerce ceva sau sa se specializeze intr-o anumita disciplina. Acum poate fi momentul indelung asteptat. Pestii au timp si disponibilitate sa aprofundeze un domeniu la care doar au visat, iar lipsa banilor nu mai poate fi o scuza. Ei ar putea gasi chiar un sponsor generos care sa le sustina pasiunea pentru dezvoltarea cunostintelor intr-o ramura noua. In plus, in viata Pestilor pot reveni oameni dragi, pe care nu i-au vazut de mult, plecati de pilda in strainatate. Multi Pesti se vor gandi daca nu este cazul sa ii urmeze peste granita si vor ajunge sa isi faca procese de constiinta. Unii vor spune ca e deja prea tarziu, iar altii isi reproseaza ca le lipseste curajul. Vor fi insa unii care vor avea acum puterea sa o rupa definitiv cu trecutul si, cu gandul la un trai mai bun si mai imbelsugat, nu vor da inapoi din fata aventurii. De asemenea, este o perioada buna pentru cei care incepusera diferite forme de studii pe care le-au abandonat, sa se reinscrie intr-o forma de invatamant. La jumatatea lunii, Pestii vor avea ocazia sa se convinga de puterea credintei lor. E posibil sa traiasca un moment de cumpana sau de euforie la finalul caruia sa exclame "Stiam eu ca Dumnezeu ma iubeste!". Sunt niste rasfatati ai divinitatii Pestii in aceasta perioada. Mici neplaceri se anunta in jurul datei se 22. Daca la inceputul lunii, toate drumurile pareau deschise in relatia cu autoritatile, ceea ce a ramas in continuare nerezolvat poate intampina oaresce piedici. Pot fi zile stresante, cu nervi, stat la cozi si dat vina pe sistem. Se recomanda calm si autocontrol! Ceea ce nu putem schimba trebuie sa acceptam. Ultima saptamana se arata destul de armonioasa, asa ca Pestii au mari sanse de a incheia luna in nota incurajatoare in care au inceput-o.

Sursa: Astrocafe.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii