Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Murfatlar, în vizită la Parlament

ro

17 Feb, 2011 14:19 878 Marime text

Pornind de la cunoştinţele dobândite la ora de cultură civică, elevii Şcolii Adrian V. Rădulescu din Murfatlar şi-au exprimat dorinţa de a cunoaşte instituţia legislativă în mod direct şi a vedea locul unde „se vorbeşte", se dezbat şi se adoptă legi.

Ca urmare, în cursul zilei de ieri, 50 de elevi au participat la „Lecţia educativă" organizată de Departamentul de educaţie din cadrul Parlamentului României. S-au purtat discuţii interesante privind separaţia puterilor în stat şi rolul fiecăreia, iar pentru a trăi pe viu procesul naşterii unei legi, elevii au fost invitaţi în plenul Camerei Deputaţilor.

Elevii au fost ghidaţi către principalele săli ale Parlamentului în care au avut loc importante evenimente politice. Au aflat detalii despre istoria acestei construcţii, aflată pe primul loc ca mărime în Europa şi pe locul al II-lea în lume.

Impresionaţi de această primă parte a excursiei care i-a ancorat în prezent, elevii au continuat să fie surprinşi de tezaurul de tradiţii găzduit de Muzeul Satului „Dimitrie Gusti", instituţie cu care şcoala are încheiat un protocol de colaborare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii