Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatii dezbat azi Legea lustratiei

ro

19 May, 2010 13:38 967 Marime text

Legea lustraţiei, un proiect aflat în traseul legislativ de acum cinci ani, va intra astăzi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, potrivit ordinii de zi. Tot azi, actul normativ ar trebui să fie şi votat. Liberalii au anunţat deja că vor vota pentru propunerea legislativă, care a fost iniţiată, la 13 iunie 2005, de patru deputaţi şi senatori PNL - Adrian Cioroianu, Mona Muscă, Eugen Nicolăescu, Viorel Oancea.

Proiectul a primit raport favorabil de la Comisia juridică şi de la Comisia pentru drepturile omului pe 27 aprilie, după ce el a fost blocat la comisii mai bine de un an.

Proiectul prevede funcţiile pe care categoriile vizate de Legea lustraţiei nu le pot ocupa. Printre acestea se află demnitatea de preşedinte al României, cea de deputat sau senator, de membru CSM, primar, viceprimar, consilier judeţean sau al municipiului Bucureşti, consilier prezidenţial sau consilier de stat în cadrul Administraţiei prezidenţiale, membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat, judecător al Curţii Constituţionale, Avocat al Poporului.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii