Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta 85 de copii au ajuns la spital in ultimele 24 de ore dupa expunere prelungita la soare

ro

11 Aug, 2010 17:56 1053 Marime text

Un număr de 85 de copii, majoritatea cu vârste cuprinse între doi ani şi patru ani, au ajuns, în ultimele 24 de ore, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au stat prea mult în soare sau la temperaturi ridicate şi s-au deshidratat.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că majoritatea copiilor aveau vârste cuprinse între doi şi patru ani şi că după ce au primit asistenţa medicală şi-au revenit.

"Această deshidratare se rezolvă cu o simplă perfuzie, dar cel mai simplu lucru este de a hidrata corect copiii, de a le da apă suficientă şi de a-i ţine la umbră sau la temperaturi scăzute. Efectiv, unii părinţi îşi bat joc de copii", a afirmat Dan Căpăţână.

El a făcut un apel către părinţi să-şi protejeze copiii de razele soarelui şi să nu-i lase să stea în temperaturi ridicate deoarece riscă să se deshidrateze şi să ajungă la spital.

"Aş vrea să transmit un apel către părinţi să-şi protejeze copiii şi să nu-i lase să stea foarte mult timp în soare sau la temperaturi ridicate pentru că în ultimele zile există o avalanşă de cazuri în pediatrie de copii deshidrataţi, care au fost aduşi pentru faptul că fuseseră expuşi prea mult timp la soare sau la temperaturi înalte", a precizat directorul spitalului.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii