Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul PDL, Mihai Petre, atac dur la adresa primarului Constanţei „Radu Mazăre şi majoritatea PSD au distrus Cazinoul. Vom cere suspendarea“

ro

08 Aug, 2011 17:35 1860 Marime text
sedinta_cjc_mihai_petre.jpg

Referitor la campania „100 de zile pentru 100 de ani" derulată sub egida Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa al cărei scop declarat este salvarea Cazinoului constănţean, fac următoarele precizări:

1. Am remarcat politizarea mascată a campaniei, precum şi a dezbaterii publice, prin însuşirea rolului de „manager de campanie" dar şi de moderator principal de către domnul Ovidiu Cupşa, consilier municipal şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal.

Trecând peste relaţia de amiciţie şi respectul pe care îl port domnului Ovidiu Cupşa, consider că orice dezbatere serioasă trebuie să înceapă cu adevărul. Iar adevărul despre independenţa politică a campaniei „100 de zile pentru 100 de ani" este spus de la sine prin coordonarea demersului, lăudabil în sine, de către un reprezentant al conducerii PNL.

Cupşa şi Mazăre, coordonatori, din umbră

Cum partidul domnului Ovidiu Cupşa este astăzi partener de uniune cu Partidul Social Democrat, se poate concluziona că domnul Radu Mazăre şi PSD sunt co-organizatori, din spatele cortinei, ai campaniei „100 de zile pentru 100 de ani".

2. Am remarcat abordarea partizană, mai bine mascată decât politizarea, a campaniei mai sus menţionate cu iniţiativa primarului Radu Mazăre, plecând de la incontestabila premiză că nu se caută vinovatul pentru starea deplorabilă în care se regăseşte Cazinoul, ci doar soluţia pentru salvarea sa.

Ca să te vindeci de orice traumă, trebuie în primul rând să mergi la cauză. Consider ca orice organizaţie neguvernamentală numai daca este cu adevart independenta politic ar trebui sa aiba curajul de a rosti numele vinovatului care a dus Cazinoul in paragina: primarul Mazăre şi majoritatea PSD din Consiliu Local Municipal.

Aveţi curajul şi spuneţi numele vinovatului

În cadrul abordării partizane de care vorbeam mai devreme, managerul campaniei nu a făcut nicio referire la clauzele contractului de concesiune încheiat între municipalitate şi firma S.C. Queen Investments Inc. SRL, a cărui derulare a avut ca rezultat final avansarea stării de degradare a Cazinoului.

Acest lucru este cel puţin ciudat întrucât domnul Ovidiu Cupşa face parte din Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, mai exact, din Comisia Consiliului Local Municipal care se ocupă în mod direct cu administrarea domeniului public şi privat (printre altele, şi a Cazinoului) şi care avizează bugetul municipiului Constanţa (printre altele, fondurile pentru reabilitarea Cazinoului).

În acest context, managerul campaniei avea toate elementele necesare de a prezenta opiniei publice atât contractul de concesiune şi procesul verbal de predare-primire a clădirii Cazinoului de la concesionar, cât şi bugetul municipalităţii. Sau, ca să salveze anumite aparenţe, putea să-i solicite primarului Mazăre prezentarea acestor informaţii. Lipsa acţiunii este mai elocventă decât orice acţiune.

Cred că toţi constănţenii trebuie să ştie ce sume dar mai ales unde anume a investit concesionarul în reabilitarea Cazinoului, întrucât cu ochiul liber nu se vede absolut nimic, sau cum răspunde acesta pentru faptul că a predat clădirea într-un stadiu avansat de degradare.

Pentru obţinerea acestor informaţii, dacă domnul Ovidiu Cupşa are o reţinere în a se adresa direct primarului Mazăre sau calitatea de membru al Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa este insuficientă, îi sugerez să stea de vorbă cu colegul său de partid, domnul Victor Ilie Rădulescu, care prin HCLM nr.650/12.12.2005 a deţinut calitatea de membru al Comisiei de evaluare în vederea concesionării Cazinoului.

Prietene Cupşa, fii bărbat!

Până să atingem cele 100 de zile ale campaniei, îi solicit domnului Ovidiu Cupşa să ne prezinte acţiunile concrete de salvare a Cazinoului derulate de domnia sa în cele aproximativ 1100 de zile în care a îndeplinit funcţia de consilier local şi de membru al Comisiei Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa

De asemenea, pentru a curăţa dezbaterea publică de influenţa politicului, precum şi pentru a stopa orice fel de speculaţie cu privire la un interes administrativ direct, îi cer public amicului Ovidiu Cupşa să aibă bărbăţia de a opta între calitatea de lider al Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi cea de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Constănţenii ce vină au că primarul Mazăre şi-a petrecut mandatele prin ţările calde?

3. Am remarcat "multitudinea" dar mai ales "noutatea" principalelor soluţii de salvare a Cazinoului: vânzarea de către Consiliul Local Municipal sau preluarea de către Guvern, prin Ministerul Culturii sau Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Despre vânzare, cred că lucrurile sunt cât se poate de clare. Cazinoul a fost, este şi trebuie să rămână al municipalităţii. Niciun constănţean nu este vinovat pentru că primarul Mazăre şi-a petrecut marea majoritate a mandatelor sale prin ţările calde sau pe cat-walk iar cu un an înaintea campaniei electorale a observat starea avansată de degradare a Cazinoului. Plătim oricum foarte scump preţul iresponsabilităţii primarului ca să ne permitem şi luxul de a pierde unul dintre puţinele simboluri naţionale ale municipalităţii.

Cât despre preluarea Cazinoului de către Guvern, propunerea mi se pare la fel de incorectă ca şi renunţarea "a priori" de a găsi vinovatul. Consider că soluţia pentru reabilitarea Cazinoului se află în bugetul municipalităţii. Dacă eliminăm toate cheltuielile inutile, cu certitudine că vom găsi fondurile necesare. Chiar şi esalonat, în doi-trei ani, putem avea Cazinoul reabilitat exclusiv din bugetul local.

În acest context, apreciez ideea de colectă publică drept jignitoare. Nu este oare suficient preţul plătit zilnic de constănţean pentru "realizările" administraţiei Mazăre? Tot constănţenii trebuie să bage mâna în buzunar? Este o propunere cat se poate de neserioasă care ma  tem caracterizăează întreaga campanie de vânzare a Cazinoului.

Preşedintele organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, şi-a asumat public, fără echivoc şi fără intermediar, poziţia politică: dacă primarul Mazăre va promova proiectul de hotărâre vom declanşa procedura de suspendare a sa din funcţie. Am demarat un sondaj profesionist, replică la manipularea sa de pe site-ul Primăriei. Ne angajăm să sprijinim orice demers de salvare a Cazinoului, în ultimă instanţă chiar şi preluarea de către Guvern, dar nu vom ignora adevărul: primarul Radu Mazăre şi majoritatea PSD au distrus Cazinoul iar soluţia reabilitării sale se află în bugetul municipiului Constanţa.

Mihai PETRE

Preşedinte Organizaţia Judeţeană de Tineret Constanţa a Partidului Democrat Liberal

Notă:

Facem precizarea că titlul şi intertitlurile acestei scrisori aparţin redacţiei

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constanteanul 08 Aug, 2011 19:29 Bravo Ben , se vede ca gandesti nu ca altii. Apropo de obicei ce mananci seara , mazare cumva?
  • Cristi 08 Aug, 2011 15:22 Ce vrea si papagalul asta de Mihai Petre? nu se gasea unul mai tanar la organizatia juniorilor. se baga si el in seama!
  • ganditoru ben 08 Aug, 2011 13:51 Du-te mai Petrica si te insoara si apuca-te de lucruri mai serioase.Cand taci esti mai simpatic.Stiu ca esti un baiat desptept,de ce te bagi unde nu te pricepi?