Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat principalele modificări la statut - 18 vicepreşedinţi, preşedintele ales de toţi membrii

ro

16 Oct, 2010 16:27 457 Marime text
Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a aprobat, vineri seara, majoritatea principalelor propuneri de modificare a statutului formaţiunii, printre care majorarea numărului de vicepreşedinţi de la 15 la 18, dar şi alegerea liderului formaţiunii de către toţi membrii partidului, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta.

Liderul social-democraţilor a mai spus că acolo unde în rândul membrilor CExN nu a existat unanimitate pentru modificările la statut, s-a trecut la vot. El a adăugat că membrii CExN au aprobat şi prevederea de modificare a statutului care viza majorarea numărului de vicepreşedinţi ai partidului de la 15 la 18.
"În cazul vicepreşedinţilor a fost o propunere la care am ţinut foarte mult: trebuie să reflecte toate regiunile României. La ultimul congres, Ardealul şi Banatul n-au fost reprezentate în conducerea partidului şi mi-am asumat în faţa colegilor mei din Ardeal şi din Banat că vor avea vicepreşedinţi în conducerea centrală. Astăzi (vineri - n.r.) prin modificarea acceptată de CExN, care va fi mâine la congres instituţionalizată, toate judeţele şi regiunile vor avea reprezentanţi şi un sistem de recompensare politică a celor trei organizaţii care se vor afla pe primul loc în urma alegerilor din 2012. Acestea vor da automat un vicepreşedinte în BPN. Avem trei tipuri de alegere a vicepreşedinţilor: reprezentarea regională, reprezentarea specialiştilor noştri pe domenii şi bonusul pentru primele trei organizaţii ca rezultate", a detaliat Ponta.
El a adăugat că pentru prima dată s-a acordat o importanţă extraordinară structurilor partidului - organizaţia de tineret, cea de femei, cea de seniori şi Liga aleşilor locali, care au atribuţii speciale in statut. În ceea ce priveşte candidatul PSD la preşedinţie, Ponta a precizat că acesta va fi stabilit printr-un scrutin la care vor participa nu doar membrii de partid, ci şi simpatizanţii PSD.
Printre modificările la statut se mai regăseşte şi o prevedere care vizează simplificarea procedurilor de aderare la partid, astfel încât, în afară de membri, simpatizanţii, voluntarii şi oamenii din afara partidului, dar care împărtăşesc ideologia social-democrată, să poată să sprijine acţiunile formaţiunii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii