Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captura impresionanta de heroina

ro

05 Jun, 2010 16:48 1099 Marime text
Trei membri care făceau parte dintr-o grupare infracţională de trafic şi consum de droguri de mare risc şi distribuiau heroină pe raza Sectoarelor 1 şi 6 din Capitală au fost arestaţi, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române. Nu mai puţin de 200 doze de heroină şi peste 3.300 de lei, despre care se deţin date că provin din traficul de droguri, au fost ridicate joi de poliţiştii antidrog.

Începând din ianuarie 2010, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog şi Biroul Antidrog Sector 1, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au investigat activitatea infracţională a unei importante reţele de traficanţi de droguri, care distribuia heroină pe raza Sectoarelor 1 şi 6 din Capitală. Pe 3 iunie, poliţiştii antidrog au efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor Petruţa C., de 27 de ani şi Aurelian U., de 36 de ani, din Bucureşti, unde au găsit 3.350 de lei şi 117 doze de heroină.

Extinzând cercetările, oamenii legii au efectuat o nouă descindere, la o altă adresă din Bucureşti, unde a fost depistat Ionel N., din Bucureşti, în urma percheziţiei domiciliare fiind găsite 79 doze de heroină. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de combaterea a criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -DIICOT, cu cei trei suspecţi în stare de arest, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin 1 şi 2 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilic de droguri. „Menţionăm faptul că în luna aprilie au fost efectuate mai multe percheziţii în Capitală, fiind identificate şi reţinute 18 persoane, dintre care 16 sunt cercetate în prezent în stare de arest", au precizat oficialii IGPR.Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada februarie - martie 2010, au distribuit diferite cantităţi de heroină şi comprimate de metadonă, în principal pe raza sectorului 1 Bucureşti, în zona Gării de Nord, Griviţa şi Bucureştii Noi.

Atât la percheziţiile din aprilie, cât şi în cadrul activităţilor specifice desfăşurate ulterior de către oamenii legii, au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări aproximativ 100 de grame de heroină, peste 450 comprimate de metadonă, aproximativ 3.500 de lei de lei şi 1.175 de euro, despre care se deţin date că provin din traficul de droguri, precum şi diferite materiale folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor, telefoane şi cartele SIM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii