Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ un milion de persoane vor avea pensie minima

ro

26 May, 2010 22:03 743 Marime text

Aproximativ un milion de persoane se vor afla în situaţia de a primi pensia minimă, în valoare de 350 de lei, după ce vor fi aplicate măsurile de reducere a cheltuielilor, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea, a declarat, azi, preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

Liderul UNPR a precizat, la finalul întrevederii de la Palatul Victoria a Coaliţiei de guvernare, că în prezent circa 700.000 de persoane beneficiază, în acest moment, de pensia minimă. Dând asigurări că niciun pensionar nu va avea pensie sub 350 de lei, Marian Sârbu a mai subliniat faptul că şi păstrarea salariului minim pe economie înseamnă tot o formă de protecţie.

"Faptul că rămâne neatinsă alocaţia pentru copii înseamnă circa 4 milioane de familii care, din perspectiva aceasta, nu-şi vor diminua veniturile. (...) Pentru familiile care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului, până la vârsta de doi ani, iniţial tentaţia de a diminua cu 25% valoarea, cuantumul acestei indemnizaţii, a fost temperată. Va fi o scădere de 15%, dar cu un prag minim de 600 de lei. Nu se va atinge nimeni de pragul de 600 de lei. În total, este vorba de aproape 200.000 de familii aflate în această situaţie", a arătat preşedintele UNPR.

Sursa: agerpres.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii