Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 80.000 euro nedeclaraţi, descoperiţi de poliţiştii constănţeni

ro

03 Dec, 2012 14:34 1025 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un autocar ce efectuează curse regulate între România şi Turcia o pungă din plastic în care erau ascunşi şi nedeclaraţi 79.500 euro. Autocarul condus de un cetăţean turc a fost controlat în PTF Vama Veche pe sensul de ieşire din ţară.

În data de 29 noiembrie, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au verificat în P.T.F. Vama Veche, pe sensul de ieşire din ţară, un autocar ce efectuează curse regulate între România şi Turcia.

Controlul amănunţit a fost efectuat în baza unei informaţii deţinute de poliţiştii de frontieră şi s-a încheiat cu descoperirea unei sume importante în valută ascunsă sub scaunul conducătorului auto.

Şoferului autocarului, un cetăţean turc în vârstă de 61 ani, a declarat faptul că a primit suma de 79.500 euro în autogara din Constanţa de la o persoană necunoscută care i-a cerut să o transporte în Turcia.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga sumă în valută, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmarire, judecată sau executarea pedepsei", faptă prevazută şi pedepsită de art. 29, alin. 1, lit. a din Legea 656/2002 cu modificarile si completarile ulterioare şi „ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile", faptă prevazută şi pedepsită de art.9, alin. 1, lit.a din Legea 241/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii