Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apartamentele nu vor mai putea fi vandute fara certificate energetice

ro

17 Dec, 2009 16:09 1394 Marime text

Proprietarii de apartamente vor fi obligati, incepand cu 1 ianuarie 2010, sa prezinte sau cumparatorilor sau chiriasilor, certificate pentru informarea acestora privind performanta energetica, informeaza Ministerul Dezvoltarii.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, certificatul de performanta energetica se elaboreaza in baza „Metodologiei de calcul al performantei energetice a cladirilor", aprobata prin ordin al ministrului. Toate blocurile de locuinte care sunt supuse reabilitarii termice obtin certificate. Pentru cladirile noi, construite dupa 1 ianuarie 2007, certificatul energetic se preda la receptia lucrarilor. Toate blocurile de locuinte care sunt supuse reabilitarii termice obtin un astfel de certificat.

Costul certificarii energetice a apartamentului, reprezinta un procent nesemnificativ in raport cu cheltuielile stabilite in conditiile legii pentru efectuarea tranzactiei.

Majoritatea cladirilor vechi din Romania sunt incadrate in clasele energetice C si D avand consumuri specifice anuale pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat peste 200 kWh/m2/an. In acest context, este de mentionat ca tinta consumului anual specific de energie pentru incalzire este de sub 100 kWh/m2.
Certificatul va fi valabil 10 ani de la data emiterii si se elaboreaza de catre auditori energetici pentru cladiri, persoane fizice atestate, informeaza 

 

 

 

 

 

 

 

www.hotnews.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii