Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidentul aviatic de la Tuzla a fost cauzat de defecţiuni tehnice ale aparatului de zbor (document)

ro

20 Sep, 2010 17:41 1140 Marime text

Accidentul aviatic produs în luna iulie a acestui an la Tuzla, în urma căruia 12 militari şi-au pierdut viaţa, s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice ale aparatului de zbor, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat remis luni agenţiei NewsIn.

Potrivit comunicatului, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12 cadre militare, printre care şi comandorul Nicolae Jianu, şeful Şcolii de Aplicaţie de la Boboc. Totodată, s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi în ceea ce priveşte vătămarea corporală gravă şi vătămarea corporală a altor două victime ale accidentului aviatic. Aceeaşi soluţie a fost dispusă de procurori şi în ceea ce priveşte distrugerea totală a aeronavei aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Din probele administrate în timpul anchetei a rezultat faptul că accidentul aviatic din5 iulie,când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbuşit peaerodromul Tuzla, judeţul Constanţa, s-a produs din cauzaunor defecţiuni tehnice (cedări de material) care nu puteau fi prevăzute.

Probatoriul administrat în cauză a mai relevat şi faptul că, în urma coliziunii cu solul, aeronava a luat foc şi afost distrusă în proporţie de 95%, consecinţe fiind decesul şi rănirea militarilor aflaţi la bord.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii