Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia rundă de negocieri pe tema scutului antirachetă are loc mâine la Bucureşti

ro

16 Sep, 2010 19:37 874 Marime text

Potrivit unui comunicat MAE remis joi agenţiei MEDIAFAX, delegaţiile, care vor avea o componenţă interinstituţională, vor fi conduse de Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi, respectiv, de Frank Rose, adjunctul asistentului Secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor.

Programul va include şi o întrevedere între şefii celor două delegaţii pentru discutarea aspectelor de securitate de interes reciproc, precizează MAE.

Ministerul aminteşte că, la 4 februarie, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat acceptarea invitaţiei părţii americane, transmisă de preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la dezvoltarea abordării adaptive în etape a sistemului de apărare antirachetă din Europa.

Procesul de negociere a fost precedat de două runde de consultări, la 4 februarie şi 11 mai. Negocierile au fost declanşate oficial la 17 iunie, odată cu vizita la Bucureşti a unei delegaţii conduse de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională. A doua rundă de negocieri a avut loc la Bucureşti în perioada 26-27 iulie.

www.mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii