Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput saptamana Gay Fest

ro

17 May, 2010 11:25 1010 Marime text

Tradiţionala paradă va încheia o săptămână plină de expoziţii, ateliere, dezbateri şi cursuri de dans. Aceste manifestări sunt menite să schimbe percepţia asupra minorităţilor sexuale.Discuţii despre transsexuali, istoria persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) şi filme. Aşa arată o parte a „reţetei" cu ajutorul căreia re prezentanţii Fundaţiei Accept încearcă să-i vindece pe români de fobia împotriva acestei comunităţi sau de indiferenţa pe care o arată faţă de ea. Potrivit unui studiu realizat, în 2008, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, o treime dintre români nu au o reacţie în ceea ce priveşte persoanele LGBT.

Obişnuiţi să vadă jumătatea plină a paharului, cei de la Accept speră ca ediţia Gay Fest din acest an să aibă un ecou pozitiv şi românii să intre în categoria „gay friendly".
Tradiţionala paradă, la care sunt aşteptaţi în jur de 500 de oameni din toată ţara, va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, pe traseul deja bine cunoscut: Piaţa Unirii (de la capătul tramvaiului 32), Piaţa Constituţiei, Parcul Izvor. „Am luat toate autorizaţiile de la primărie şi, ca întotdeauna, o echipă de jandarmi, dar şi mai multe echipaje ale poliţiei vor asigura protecţia participanţilor la marş", a mai precizat Alina Oancea.

Organizatorii paradei susţin că şi-au luat câteva măsuri de precauţie şi pentru a evita o eventuală altercaţie între membrii Accept şi cei de la Noua Dreaptă, în cazul în care aceştia din urmă decid să organizeze un contra-marş: „În ultimii ani au organizat mitinguri în acelaşi timp sau la câteva ore distanţă de paradele noastre. Şi, cam de fiecare dată, am fost atacaţi".

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii