Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrarile la canalizare sunt in toi, la Harsova

ro

09 Oct, 2009 03:49 1066 Marime text

harsova_cap2_stanga_nadrag.jpgReţeaua de canalizare şi apă este finalizată pe aproape jumătate din cele 92 de străzi incluse în acest proiect cu finanţare europeană

Primăria Hârşova a finalizat lucrările de canalizare şi apă pe aproape jumătate din străzile pe care şi-a propus să realizeze aceste lucrări de infrastructură.

Potrivit primarului Tudor Nădrag, lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi la reţeaua de canalizare sunt gata pe 43 de străzi din 92. Valoarea investiţiei se cifrează la 100 miliarde de lei vechi. Edilul oraşului ne-a declarat că 65% din valoarea totală a proiectului reprezintă finanţarea nerambursabilă (fonduri europene), 15% este contribuţia de la stat şi 20% contribuţia Consiliului Local Hârşova. Aşadar, autoritatea locală are nevoie de 20 de miliarde de lei vechi pentru a co-finanţa investiţia. Potrivit primarului Nădrag, o bună parte din sumă a fost deja alocată de către Consiliul Judeţean Constanţa. Proiectul este derulat, potrivit edilului, prin Compania Naţională de Investiţii, şi include 12 km de canalizare şi 6 km de reţea de alimentare cu apă.

Primăria Hârşova a dat recent în folosinţă şi magazinele de la piaţă, construite special pentru a crea condiţiile unui spaţiu de desfacere civilizat. Cei care au închiriat un astfel de magazin plătesc la primărie o chirie lunară de 300 lei.

harsova_magazine_piata.jpgReprezentanţii autorităţii locale aşteaptă cu sufletul la gură finanţarea pentru proiectul depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, referitor la turnarea de covor asfaltic pe străzile din Hârşova. Valoarea totală a proiectului este de şapte milioane de euro. Până la aceesarea acestui proiect important pentru comunitate, primăria se ocupă de refacerea asfaltului spart pentru reţeaua de canalizare. Lucrările de reparaţii se fac de către echipe ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri, iar asfaltul necesar reparaţiilor este cumpărat de către primărie.

Fabrică de peleţi

Autoritatea locală din Hârşova intenţionează să concesioneze 4 ha de teren unui investitor belgian în domeniul centralelor eoliene şi biomasei. Potrivit edilului Tudor Nădrag, pe acest teren s-ar putea construi o fabrică de peleţi (combustibil vegetal pentru centralele termice). Primarul a precizat că luna aceasta urmează să vină la Hârşova reprezentanţi ai investitorului pentru a vedea terenul. „Avem aici în zonă transport naval, fluvial, resturi vegetale suficiente, pentru că avem pădure, viţă de vie care se taie, stuf, paie, din Dobrogea şi Bărăgan, de care suntem aproape", a precizat primarul Tudor Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii