Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrarile la canalizare, in Cuza Voda, incep in 2010

ro

04 Dec, 2009 01:54 1603 Marime text
cuza_voda_eugen_dumitru_01.jpgGrădiniţa nouă din Cuza Vodă a fost finalizată, însă copiii încă merg la grădiniţă în clădirea căminului cultural.

Primarul comunei, Eugen Dumitru, a precizat că preşcolarii nu pot fi încă mutaţi în noul imobil, întrucât nu este împrejmuit. „Vom asigura toate condiţiile necesare când vom avea banii", a afirmat edilul-şef. Primarul Dumitru ne-a declarat că, în momentul de faţă, administraţia locală are datorii către executantul lucrărilor de la grădiniţă şi şcoală, ce totalizează 11 miliarde de lei vechi: opt pentru construcţia grădiniţei şi trei pentru şcoală. Statul nu a alocat decât o parte din banii necesari, iar primăria, de comun acord cu executantul, a continuat lucrările pentru că, altfel, lucrările ar fi rămas în paragină.

Primarul Eugen Dumitru este mulţumit că a finalizat terenul de sport. „Este dotat cu toate cele necesare, inclusiv instalaţie de nocturnă", a afirmat edilul. Valoarea investiţiei este de 1,8 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean Constanţa.

În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, primarul a precizat că cel mai probabil este ca lucrările să înceapă de la anul. Valoarea totală a proiectului integrat, finanţat din fonduri europene, prin intermediul Măsurii 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, se cifrează la 2,5 milioane euro.

Sorin Banciu, tânăr talent al comunei

De Ziua Naţională, în comuna Cuza Vodă a avut loc un frumos spectacol, organizat de primărie în parteneriat cu şcoala. Participanţii la manifestare au urmărit cu interes dansurile Ansamblului „Convieţuiri". Primarul Eugen Dumitru a subliniat faptul că cei aproximativ 40 de membri ai ansamblului fac repetiţii de două ori pe săptămână pentru a fi la înălţimea aşteptărilor publicului. De asemenea, comuna se mândreşte cu unul dintre elevii Şcolii Generale Cuza Vodă, solist de muzică populară. Sorin Banciu a participat, cu sprijinul autorităţii locale, şi la festivaluri din Ungaria sau Turcia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii