Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita nr. 1 din Corbu este gata (galerie foto)

ro

11 Sep, 2009 03:08 6170 Marime text

corbu_gradinita.jpgObiectivul va fi inaugurat luni, 14 septembrie, prilej cu care se va oficia şi un ceremonial de sfinţire de către preoţii din comună

Primăria Corbu a finalizat lucrările de construire a Grădiniţei nr. 1.

Potrivit primarului Marian Gălbinaşu, Consiliul Local şi-a dat acordul ca noua grădiniţă să se numească „101 dalmaţieni". „Aşteptăm să primim şi aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean", ne-a declarat primarul Gălbinaşu.

Clădirea grădiniţei noi din Corbu este una ultramodernă, în regim S+P+1, construită conform normelor europene. Imobilul dispune de cinci săli de clasă spaţioase, cu o suprafaţă de aproximativ 72 metri pătraţi. Pentru ca grădiniţa să fie conformă standardelor europene s-a ţinut cont până şi de suprafaţa în metri pătraţi de lumină naturală necesară - dimensiunea geamurilor. Pe lângă încăperile în care vor funcţiona cele cinci grupe, grădiniţa dispune şi de spaţiu pentru amenajarea unui cabinet medical, de cancelarie, încăpere pentru depozitarea produselor din programul „Corn şi lapte", de grupuri sanitare pe măsura copiilor şi de trei balcoane. De asemenea, picturile de pe pereţi, care îi vor întâmpina pe cei mici, la începerea noului an şcolar, fac din Grădiniţa nr. 1 un aşezământ foarte primitor pentru copii. Chiar de la intrare, preşcolarii vor fi întâmpinaţi cu un desen reprezentându-i pe cei „101 dalmaţieni", pictat pe faţada clădirii.

Cinci grupe de copii

Potrivit directoarei Grădiniţei nr. 1, pentru anul şcolar 2009 - 2010 s-au înscris 115 copii, care vor forma cinci grupe: una mijlocie, două mari şi două mari -pregătitoare. Primarul Marian Gălbinaşu ne-a declarat că investiţia totală se cifrează la aproximativ 19 miliarde de lei, din care şapte reprezintă contribuţia Ministerului Educaţiei, iar restul de 12 miliarde de lei vechi, a Consiliului Local. Cheltuielile nu includ mobilierul, care va fi achiziţionat cu sprijinul a doi sponsori: Celco şi Rompetrol. „Restul banilor necesari vor fi tot de la Consiliul Local", a adăugat primarul, precizând că se vor efectua şi lucrări de amenjare a curţii interioare.

„Este un vis de patru ani, care a ajuns să se împlinească. Grădiniţa este una dintre priorităţile pe care mi le-am propus. Noi suntem trecători în funcţii. Important este ce rămâne după noi", a afirmat primarul Marian Gălbinaşu.

Se vor crea 13 locuri de muncă

Printre alte obiective ale administraţiei locale din Corbu se numără şi amenajarea a trei terenuri de sport cu gazon artificial, la intrarea în comună, pe stânga. Unul dintre terenuri va fi acoperit cu un balon presostatic, care va fi adus din Germania. „La sfârşitul anului vor fi gata şi terenurile de sport", a afirmat primarul comunei Corbu.

Un proiect important pentru autoritatea locală din Corbu este şi cel privind colectarea selectivă a deşeurilor. În acest sens, se va amenaja o hală de 8.000 metri pătraţi, în care se vor sorta deşeurile. Proiectul, finanţat din fonduri de mediu, include şi achiziţionarea a două autogunoiere şi a unei vole împingătoare. În proiect sunt prevăzute şi 30 de platforme de colectare selectivă, dotate cu patru containere de 1,3 tone. Valoarea finanţată din fonduri comunitare a investiţiei este de 871.000 euro, contribuţia Consiliului Local fiind de 13 miliarde de lei vechi. „Un lucru important este şi faptul că se vor crea, datorită fabricii de colectare selectivă, 13 locuri de muncă", a subliniat primarul Marian Gălbinaşu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • basandica camelia 11 Mar, 2010 18:52 MAI SUNT MULTE DE FACUT IN CORBU....CUM E DOMNULE PRIMAR CU GAZELE SI CANALIZAREA?
  • nica madalina 12 Sep, 2009 16:46 S-A REALIZAT O GRADINITA FOARTE FRUMOASA PENTRU COPIII DIN COM. CORBU ,O MERITAU DIN PLIN ,DAR AR TREBUI SA SE FACA CU PROGRAM PRELUNGIT ,DEOARECE PARINTII NOSTRII NU AU CU CINE SA-I LASE PE CEI MICI ATUNCI CAND MERG LA SERVICI MULTUMESC IN NUMELE TUTUROR COPIILOR DOMNULUI PRIMAR Galbinasu Marian pentru efortul depus
  • nica madalina 12 Sep, 2009 16:33 este cea mai frumoasa gradinita daca near face si scoala la fel ar fii superr AVEM INCREDERE IN DOMNUL Maian Galbinasu CA NE VA FECE SI NOUA O SCOALA NOUA CELOR DIN COM. CORBU SI O SALA DE SPO