Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa Cotu Văii, premiată la concursul „Şcoli pentru un viitor verde"

ro

24 Jun, 2011 00:08 1832 Marime text
Grădiniţa din localitatea Cotu Văii, comuna Albeşti, se numără printre câştigătorii celui mai mare concurs pe teme ecologice între şcoli din România.

Unitatea de învăţământ preşcolar din Cotu Văii este singura din judeţul Constanţa premiată în cadrul concursului „Şcoli pentru un viitor verde", ediţia a II-a, secţiunea Pipo, obţinând prima menţiune.

Organizatorii acestui concurs sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia „Şcoli pentru un viitor verde", alături de parteneri media şi reviste educaţionale. La competiţie s-au înscris un număr de 2720 de echipe verzi din toate judeţele ţării şi din toate sectoarele municipiului Bucureşti, peste 1.700 participând efectiv la concurs. Potrivit organizatorilor, datorită eforturilor tuturor părţilor implicate, ediţia a II-a a depăşit recordurile stabilite la ediţia I. Astfel, au participat 80.000 de elevi şi cadre didactice, au fost organizate peste 6.000 de activităţi pe teme ecologice, dintre care mai mult de 1.600 de realizare a unui colţ verde în fiecare unitate, 1.600 de activităţi de ecologizare, 1.500 de activităţi de colectare/predare deşeuri la centrele de reciclare şi 1.400 de activităţi creative. Au fost strânse şi predate la centrele de reciclare 900 de tone de maculatură, fiind salvaţi de la tăiere 15.000 de copaci maturi şi au fost plantaţi 60.000 de puieţi.

Singura premiantă din judeţ

Organizatorii au precizat că anunţarea oficială a rezultatelor definitive se va face pe 12 septembrie, la ora 12.00, pe site-ul oficial al concursului www.scolipentruunviitorverde.ro .

Potrivit directorului Şcolii Albeşti, Mihaela Vâlcu, premiile puse în joc sunt în valoare totală de 3.000 de euro. „Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni. Am avut de desfăşurat activităţi precum colectarea de deşeuri şi realizarea unui colţ verde. Grădiniţa Cotu Văii este singura unitate şcolară din judeţul Constanţa câştigătoare în cadrul acestui concurs. Suntem onoraţi de acest premiu şi sper ca pe viitor să obţinem rezultate cel puţin la fel de bune", ne-a declarat directorul Mihaela Vâlcu. Grădiniţa Cotu Văii va primi o siglă cu titlul de „Grădiniţă verde".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii